LTO Noord geeft kleur door met groenten en fruit

  • Regio Noord
  • Regio Oost
  • Regio West

Zaterdag 17 juli werd in Nederland (Overijssel) het startschot gegeven voor de campagne 'Geef kleur door'. LTO Noord is partner in deze landelijke campagne waarin consumenten, bedrijven en gemeenten worden opgeroepen meer groenten en fruit te eten.

Karolien Hupkes en Nicole Koks van regiobestuur Oost deelden groenten en fruit uit aan bezoekers.

Ambassadeur en tv-chef Nadia Zerouali, gedeputeerde van de Provincie Overijssel Gert Harm Ten Bolscher en wethouder Trijn Jongman-Smit van gemeente Steenwijkerland openden de dag, waarna iedereen een tasje met groenten en fruit kon vullen. In vier uur tijd werden ruim vijfhonderd tasjes uitgedeeld, zo staat te lezen op geefkleurdoor.nl.

Telers uit de omgeving

Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) en campagnebureau Food Cabinet ontwikkelden samen met partners, waaronder LTO Noord, de ‘Geef kleur door’ campagne. Doel is het hele land in te kleuren met groenten en fruit voor een gezonde en duurzame voedselomgeving.

De groenten en fruit maar ook de kwark die LTO Noord uitdeelde in twee kramen was afkomstig van telers en een veehouder uit de omgeving. Ook was er van alles te proeven, zoals een salade gemaakt door kokkin Nadio Zerouali.