Boeren en tuinders pakken uit in de zomer een succes

 • Regio Noord
 • Regio Oost
 • Regio West
 • Drenthe
 • Flevoland
 • Friesland
 • Gelderland
 • Groningen
 • LTO Noord
 • Noord-Holland
 • Overijssel
 • Utrecht
 • Zuid-Holland

Boeren en tuinders van zo’n 30 LTO Noord afdelingen en Boert Bewust streken organiseerden deze zomer meer dan 200 activiteiten. Met veel enthousiasme en energie verwelkomden zij meer dan 1000 deelnemers bij hun activiteiten.

Boeren en tuinders pakken uit - zomereditie - foto 1

Met bijvoorbeeld fiets- of wandeltochten, een boerenpicknick, rondleidingen door de stal of op het erf, speurtochten en workshops ‘koe schilderen’ zochten zij op een positieve manier de verbinding met de samenleving op. 

Goede gesprekken met burgers

De reacties van de bezoekers waren enthousiast en zorgden voor veel positiviteit. Een bezoeker: ‘Het is een mooie kans om op deze manier het boerenleven van dichtbij mee te maken en te beleven. Op deze manier kun je echt in gesprek met een boer of tuinder en uit de mond van een boer  horen hoe de boerenpraktijk werkt, hoe hij kijkt naar de ontwikkelingen in de sector, hoe hij zich inzet voor natuur en klimaat en innovatie. Wat vooral opvalt is de  passie waarmee de boer dag en nacht in de weer is voor zijn boerenbedrijf. De gastvrijheid en de bereidwilligheid om de boerenbedrijven open te stellen is hartverwarmend.'

Agrarische sector positief in de schijnwerpers

Deelnemende boeren en tuinders vinden het belangrijk om juist het positieve verhaal van de agrarische sector te vertellen en te laten zien aan burgers. We werken dagelijks met hart en ziel om mooie voedselproducten te leveren aan consumenten in Nederland en ver daar buiten. En dat wordt niet altijd zo gezien.  Met deze zomeractie, een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL, hebben we laten zien hoe mooi de agrarische sector is en wat we voor de maatschappij willen betekenen.

V
eel media-aandacht
Ook de media heeft veel aandacht besteed aan ‘Boeren en tuinders pakken uit in de zomer’.  Hieronder een greep uit het overzicht om een indruk te krijgen:

Over Boeren en tuinders pakken uit

Deze zomereditie is een initiatief van LTO Noord, ZLTO, Boert Bewust en Team Agro NL. Boeren en tuinders zorgen dagelijks voor ons eten en drinken en dat we kunnen genieten van bloemen en planten in en rondom het huis. Zij werken aan het landschap, een mooie groene leefomgeving, versterking van biodiversiteit en duurzame energie én bieden recreatiemogelijkheden aan voor plezier in eigen land en omgeving.