Handhavingsverzoeken gewasbescherming Natura 2000 gebieden

  • LTO Noord
  • Akkerbouw en vollegrondsgroenten
  • Glastuinbouw

Meten=Weten en Milieudefensie hebben bij alle provincies verzoeken tot handhaving met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen in relatie tot nabij gelegen N2000 gebieden en teelten ingediend.

_16B6144

De verzoeken hebben in principe betrekking op alle open teelten en op het gebruik van 14 specifiek benoemde gewasbeschermingsmiddelen. In vervolg op de verzoeken hebben de provincies brieven en e-mailberichten naar bedrijven gestuurd met verzoeken tot het overleggen van informatie.

De ontwikkelingen rond deze verzoeken worden nauw gevolgd door de rLTO’s, de KAVB en vanuit LTO Nederland. De organisaties trekken op medewerkers en op bestuurlijk niveau samen op. De organisaties zijn bezorgd over de mogelijke gevolgen van de verzoeken voor de leden. Daarom is er afstemming met de provincies, het IPO en het ministerie van LNV.

Leden die een brief van de provincie of de omgevingsdienst hebben ontvangen, wordt gevraagd contact op te nemen met het informatiecentrum/ledencontactcentrum of met de KAVB. Zo brengen wij in beeld wie een verzoek heeft gehad. Daarnaast krijgen zij een leidraad met hierin achtergrondinformatie en praktische hoe om te gaan met het verzoek.

Mocht u later vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u deze stellen aan het contactcentrum of uw sectorale brancheorganisatie.

Bron:

LTO Nederland