Ons platform Boeren Buren gaat met eigen stand nu ook echt fysiek de boer op

  • Interactie met de samenleving
  • Gelderland
  • Zuid-Oost Veluwe

Het online LTO Noord-platform Boeren Buren gaat de boer op. Waar we sinds 2017 steeds succesvoller online het contact tussen boer en burger weten te vergroten, gaan we nu ook fysiek het gesprek aan met geïnteresseerden. Op zaterdag 27 mei maken we ons ‘offline’ debuut met een eigen kraam bij Zuivelboerderij & Landwinkel IJsseloord in Arnhem.

De familie Lubbers organiseert dan namelijk een open dag. Aanleiding is de opening van een eigen zuivelfabriek waarmee het bedrijf maar liefst 100% van de eigen melkproductie wil gaan verwerken en vermarkten. 

Echt het gesprek aangaan

Regiobestuurder Karolien Hupkes is enthousiast over de nieuwe benadering van het online platform. Samen met enkele LTO Noord-medewerkers en (bestuurs)leden van afdeling Zuid-Oost Veluwe bezet ze de stand: “We willen graag op deze markt staan. Op deze offline evenementen brengen we Boeren Buren zowel bij burgers als boeren nog meer onder de aandacht. We kunnen echt het gesprek aangaan met onze doelgroep die ons wellicht ook weer gaat volgen. Zo groeit onze bekendheid.”

Even blijven hangen…

Bezoekers van de open dag vragen we op een ludieke manier om ‘even te blijven hangen’. Letterlijk door het spelletje ‘spijkerbroek-hangen’. De winnaar ontvangt een pakket met producten van IJsseloord. Andere activiteiten om het gesprek aan te gaan zijn het raden van de melkgift van een koe, aan de hand van het stapelen van een aantal melkpakken. En alle bezoekers krijgen bij de ingang een voucher een Boeren Buren-tas ophalen. Deze kunnen zij verder vullen bij andere standhouders.

Publieksmerk met miljoenen views

Het publieksmerk Boeren Buren is opgericht, om als LTO Noord met een lichtere toon het verhaal vanuit de sector naar de samenleving te kunnen brengen. Dit lukt. Zo hebben we al 38.000 volgers op Facebook, meer dan 10.000 Instagram-volgers en ruim 7.000 TikTok-volgers. We zitten al op miljoenen views. De interactie met veel van deze volgers naar aanleiding van onze posts levert interessante discussies en vaak ook meer begrip op bij het publiek. We leggen in eenvoudige en heldere teksten, foto’s en filmpjes uit wat en waarom we iets doen.

Zuivelfabriek en nieuw beleefplein

Terug naar IJsseloord. De nieuwe productieruimte van ca. 27 bij 20 meter en met drie etages is bijna volledig geautomatiseerd. Tevens is het erf aangekleed met een beleefplein van waaruit je als bezoeker zowel de productieruimte als de koeien en kalfjes kunt zien. Bart Lubbers: “We willen hiermee de bezoeker echt een inkijkje geven in ons werk en hoe zuivel gemaakt wordt.” 

  • Een kijkje nemen bij IJsseloord én Boeren Buren? 
    Kom langs op zaterdag 27 mei van 10.00 tot 16.00 uur.
    Kun je niet? Op 24 juni is Boeren Buren van de partij bij Zuivelboerderij Den Eelder in Well (Gelderland).

Meer weten: kijk en volg ons op Facebook of Instagram.