Project Zon op Dak in Nieuwkoop

LTO Noord heeft samen met gemeente Nieuwkoop, Liander, Rabobank en Provincie Zuid-Holland een gebiedsgerichte aanpak ontwikkeld om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren.

Energiescan van uw bedrijf
Het project bestaat onder meer uit een persoonlijke energiescan van uw bedrijf, berekening aangaande de benodigde investering, de mogelijkheid wat betreft aansluiting op het elektriciteitsnet en de terugverdientijd van de installatie. Zodat voor u duidelijk en inzichtelijk wordt of het financieel en technisch haalbaar is om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De eigen bijdrage is € 300,- ex. BTW per energiescan. De meerkosten van de persoonlijke energiescan neemt de provincie Zuid-Holland voor haar rekening.

Extra inkomen
Met de zonnepanelen kunnen boeren voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf. Wie capaciteit over heeft, kan het verhuren aan energiebedrijven of coöperaties. Dat levert een extra maandinkomen op afhankelijk van de grootte van het dak.

Aanmelden voor de energiescan? 
Vul de vragenlijst in via deze website.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst?
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 3 september (inloop vanaf 19:30 uur). Locatie: Newhouse Logies & Landwinkel Jan Nieuwenhuizen (Nieuwveenseweg 102, 2435 NW Zevenhoven). Klik hier voor het programma. Wilt u zich aanmelden, vul dan onderstaand formulier in: