Manifestatie Stroe

  • Duin en Bollenstreek

Vandaag wordt in Stroe een landelijke manifestatie tegen het absurde stikstofbeleid van de landelijke overheid georganiseerd.

Op deze dag komen boeren uit heel Nederland samen om een duidelijk signaal af te geven: de onhaalbare plannen, die een kaalslag betekenen voor het platteland, moeten zo snel mogelijk van tafel.

Vanaf 12:00 uur zullen boeren, burgers en buitenlui duidelijk van zich laten horen.

De manifestatie is de eerste landelijke bijeenkomst in een reeks van lobby en acties, die LTO de komende tijd zal uitvoeren om het absurde stikstofbeleid van tafel te krijgen. 

Ook onze bloembollensector is straks aan de beurt met alle Natura2000 gebieden om ons heen. Daarom is het belangrijk dat wij namens de afdeling Duin -en Bollenstreek ook onze stem laten horen. Omdat de timing van deze manifestatie voor de kwekers in de bollenstreek natuurlijk niet zo handig is midden in de start van het rooiseizoen, kunnen wij als Duin -en Bollenstreek afdeling van LTO Noord niet afreizen naar Stroe. Daarom hebben wij de spandoeken “Den Haag dicteert Nederland gedupeerd” op twee locaties in de Bollenstreek neergezet om de actie te steunen. 
Kwekers die steun aan de boeren en tuinders willen betuigen kunnen de Nederlandse vlag halfstok hangen met boven aan de vlag een rode boerenzakdoek.