LTO versus Real Madrid

Kent u dat verhaal van Sergio Ramos?

Het is vandaag een week geleden dat Ajax op een historische avond Real Madrid met 4-1 een koninklijk pak slaag gaf. Het Real Madrid dat de afgelopen 3 edities van de Champions Leagae won, onder leiding van Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos. Wie zegt u?

Real verdediger Sergio Ramos maakte in de eerste wedstrijd tegen Ajax bewust een grove overtreding. De scheidsrechter toonde hem volgens plan de gele kaart, waardoor hij geschorst was voor de tweede wedstijd tegen Ajax in Madrid. Zo kon hij, bij winst, weer meedoen in de volgende ronde.

Maar het verliep anders, want hier werd door twee partijen gehandhaafd. Allereerst door de voetbalbond UEFA, die Ramos niet voor één maar twee wedstrijden schorste. Maar vooral door Ajax zelf, dat getergd door deze moedwillige actie, Ramos en Real het verdiende loon gaf.

Ook voor het gebruik van agrarische grond, schuren en huizen hebben we spelregels afgesproken in de vorm van wetgeving. Het zou er simpelweg voor moeten zorgen, dat deze percelen en schuren met bestemming ‘bollenteelt’, ook als zodanig gebruikt worden. In de afgelopen decennia is er echter niet, of te weinig gehandhaafd door de gemeenten, waardoor grond voor paardenweiden, groentetuinen of extra tuin bij het woonhuis kon worden ingericht. Waardoor bollenschuren volstaan met caravans, en agrarische huizen bewoond worden door burgers. Als dit laatste problemen oplevert voor ondernemers, moeten gemeenten hun rug rechten en handhaven.

Gemeenten moeten maatwerk leveren waar nodig, maar ook optreden zoals UEFA. Te beginnen bij gevallen ‘Ramos’, waar moedwillig een grove overtreding wordt gemaakt en men er gunstiger mee weg denkt te komen.

Rik Pennings

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.