Werkzaak Rivierenland

Medewerkers van Werkzaak Rivierenland waren te gast bij de afdeling Neerijnen om uitleg te geven over de mogelijkheden die deze organisatie biedt.

Werkzaak Rivierenland begeleidt werkzoekenden, die (langdurig) werkloos zijn of een arbeidsbeperking hebben bij het vinden van werk. Als agrarier is het mogelijk om deze mensen in te zetten op uw bedrijf.
Ook als u (tijdelijk) inkomensondersteuning nodig heeft, zoals een bijstandsuitkering of een individuele studietoeslag, kunt u bij Werkzaak terecht. 

Voor welke gemeenten voert Werkzaak Rivierenland Werk en inkomens-activiteiten uit?
Voor de gemeenten: Culemborg, Geldermalsen, Maasdriel, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel.
Als u in de gemeente Neder-Betuwe of Buren woont kunt u bij uw eigen gemeente terecht met uw vragen over Werk en Inkomen. Werkzaak Rivierenland voert voor deze twee gemeenten wel activiteiten uit voor de Sociale werkvoorziening (SW).

Werk uitbesteden
Als u eenvoudige en repeterende werkzaamheden heeft (zoals inpakwerk, verpakkingswerk, etc), dan kunt u dit aan Werkzaak uitbesteden. Werkzaak Rivierenland neemt letterlijk het werk uit handen en klaart de klus. Men is flexibel en gewend in te spelen op uw wensen. Besteedt u werk bij Werkzaak uit, dan draagt u bij aan de arbeidsontwikkeling van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zodat ook minder kansrijke werkzoekenden aan de slag kunnen.

Inkomensondersteuning
U kunt bij Werkzaak Rivierenland terecht als u (tijdelijk) inkomen nodig heeft. Niet iedereen komt in aanmerking voor extra inkomensondersteuning. Er gelden wel voorwaarden.
In deze presentatie is meer informatie over inkomensondersteuning te vinden.

Op de website www.werkzaakrivierenland.nl is alle informatie over de dienstverlening te vinden.