Boeren Gelderse Vallei zijn toe aan waardering

Leden van LTO Noord Gelderse Vallei, AJK en vertegenwoordigers uit de periferie van de sector, in totaal 340 mensen, waren maandag afgekomen op het agrarisch verkiezingsdebat in Ede.

Vijf landbouwwoordvoerders debatteerden onder leiding van avondvoorzitter Aart van Cooten in een politieke arena over tal van onderwerpen en stellingen en gingen in op vragen vanuit de zaal. In een sketch gaven een boer en zijn dochter de boodschap mee aan de politici dat zij duidelijkheid willen voor boeren en tuinders.

Uit de zaal kwam naar voren dat er behoefte is aan een ministerie van Landbouw met aandacht voor de mensen in de sector. ‘Mensen zijn toe aan waardering voor hun vak, voor hun werk’, zei voorzitter Fije Visscher van LTO Noord Gelderse Vallei. ‘We behoren als Nederlandse boeren en tuinders tot de beste ondernemers van de wereld, maar in ons eigen land wordt dat niet zo gezien.’

Jaco Geurts (CDA), Anna-Lena Hedin-Penninx (PvdA), Elbert Dijkgraaf (SGP), Carla Dik-Faber (CU) en Helma Lodders (VVD) deden mee aan het debat. Plantion in Ede stelde de zaal beschikbaar.

Bron: Nieuwe Oogst