Boerderij

Nieuwsbrief november 2020


Beste leden,

Het vele thuiszijn betekent niet dat de wereld in ruste is, op vele fronten is van alles aan de hand. Ook het bestuurswerk gaat door, het is zaak alert te blijven op de duizelingwekkend snelle ontwikkelingen. Een aantal zaken die relevant zijn in onze afdeling vindt u in de nieuwsbrief van november. Geheel nieuwe stijl en uitvoering, aansluitend op de strategische visie 2025

Het bestuur van LTO GV vergadert eenmaal per 2 maanden, kort daarna ontvangt u de nieuwsbrief uit onze afdeling. Sinds dit voorjaar vergaderen we online vanuit ons huis. Dat heeft vele voordelen, denk aan reistijd en kosten, en toch gaat er niets boven elkaar fysiek ontmoeten.

Zo missen we ook de ontmoeting met u, de laatste was de ALV in maart, sindsdien zijn alle bijeenkomsten afgelast. We zoeken naar mogelijkheden om contact te hebben, immers dat is de basis van de belangenbehartiging, voor ons werk is contact met u van cruciaal belang. We hebben uw inbreng nodig om te vertalen richting gemeente, provincie en landelijke overheid.

In de maand november worden online ledenavonden georganiseerd, waarover we u per mail inlichten. Daarnaast staat er 18 november een belteam paraat om uw vragen te beantwoorden, opmerkingen en suggesties te ontvangen of gewoon om een praatje te maken.

Hartelijke groet,
Gina van Elten

Vogelgriep
Vogelgriep is weer aangekomen in Nederland, deze keer zelfs eerder dan de Sint. Op het moment dat ik dit stukje schrijf weten we het volgende. Twee bedrijven besmet in Nederland, de eerste was vorige week in Altforst, en vandaag de tweede in Puiflijk,beide bedrijven in de Betuwe. Het ministerie beschrijft de situatie als zorgelijk, dit omdat er in het veld regelmatig dode besmette dieren worden gevonden in waterrijke gebieden in het hele land. Het is dus belangrijk dat we als pluimveehouders op onze hoede zijn en blijven. Denk eens rustig na over welke hygiëne maatregelen u treft, en of dit op sommige punten misschien nog wat beter of slimmer kan. Wij gaan er vanuit dat de informatie voorziening vanuit AVINED, het Ministerie, en LTO voldoende is. Om die reden wilLTO GVu niet nogmaals informeren. Voor vragen kunt natuurlijk altijd bij ons terecht. Op dit moment hebben wij korte lijnen met Gemeente Barnevelden andere betrokkenen uit de sector. Nog een aandachtspunt van onze kant: het is nu de tijd om sloten schoon te maken,houd er rekening mee dat slootafval virus kan bevatten. Advies is dan ook ruim slootafval direct op.
Pieter Bouw
PF houder pluimvee
Hygiëne maatregelen

 

De volledige nieuwsbrief 2020 leest u hier