Wij van LTO Noord Gelderse Vallei: Liane van Steeg

Wie zijn de gezichten achter LTO Noord afdeling Gelderse Vallei? In de rubriek ‘Wij van LTO Noord Gelderse Vallei’ stelt de afdeling zich voor en vertelt ze wat zij voor u als lid doen.

·         Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Liane van Steeg-Woudenberg en samen met Theo en onze dochter Jolien wonen wij in Nijkerk. Wij hebben een melkveebedrijf en houden onze stierkalveren zelf aan. Het vlees zetten wij zelf lokaal af. Ook ben ik educatieboerin. 

·         Wat typeert volgens jou de afdeling?

Het is een grote afdeling met veel gemeentes en zeer diverse boeren. De kracht van de afdeling vind ik dat de juiste man/vrouw op de juiste plek zit. En dat ieder in zijn eigen kracht zich volledig inzet op zijn vakgebied. 

·         Wat doe jij voor de leden?

Vooral de boer-burger verbinding. Vind het leuk om diverse contacten te leggen. Maar vooral om het juiste te kiezen waar we als boer werkelijk wat aan hebben in het enorme aanbod aan ideeën.

·         Wat is de grootste uitdaging voor de afdeling?

Er zijn momenteel enorm veel grote uitdagingen. Maar om het bij mijzelf te houden vind ik nu de grootste uitdaging om het voor elkaar te krijgen dat de boer ook normaal betaald wordt voor zijn inzet en tijd op het gebied van educatie en verbinding. Gelukkig krijg ik hulp van een paar krachtige boerinnen.

·         Wat zou je tegen de leden/potentiële leden willen zeggen?

Blijf je niet thuis opwinden, maar spreek je uit. Loop een keer mee met de afdeling en laat je net als mij verbazen wat er allemaal gebeurt. Je frustratie uitspreken of omzetten naar doen geeft rust.  Alleen samen worden we gehoord en kunnen we het verschil maken.