Verlichte boerderijdieren in regio Oost

  • Gelderse Vallei

Maar liefst 135 leden en een paar niet-leden meldden zich onlangs aan voor een pakket waarmee ze met lichtslangen een boerderijdier kunnen uitlichten.

Daarmee is deze actie van een aantal LTO Noord-afdelingen in regio Oost een groot succes. 'We zochten naar een lichtpuntje in de donkere dagen voor Kerst, hoe we nog iets konden toevoegen aan de verlichte boerderijroutes in ons gebied', vertelt regiobestuurslid Karolien Hupkes. 'Al pratende kwam ik op het idee iets te doen met lichtslangen waar je boerderijdieren van kunt maken.
Vervolgens werd een uitnodiging verstuurd naar alle leden in regio Oost voor het bestellen van een doe-het-zelf pakket voor een verlicht boerderijdier. 'Dat liep storm', aldus Hupkes.

Alle achttien LTO Noord-afdelingen in Oost dragen financieel bij aan deze actie, waardoor een korting van 20 euro gegeven kon worden voor het pakket.
Op zaterdag 11 december konden de boeren die een pakket hadden besteld, deze ophalen in Dalfsen (Vechtdal), Barneveld (Gelderse Vallei) of Heelweg (Achterhoek). 'Met koffie en koek, we maakten er even een gezellig moment van', aldus Hupkes. 'De actie is enorm goed ontvangen door onze leden.

 

Bron:

LTO/Nieuwe Oogst