Tienduizend bezoekers voor Kijk bij de Boer

Weer of geen weer, mensen willen erop uit op Tweede Paasdag. Zo weten ze op Goeree-Overflakkee. Het evenement Kijk bij de Boer trok tienduizend bezoekers, die bij acht zeer diverse agrarische bedrijven, twee molens en een kinderboerderij een kijkje konden nemen.

‘Het gaat ons niet om de aantallen, maar vooral om de kwaliteit’, zegt Hanneke de Baar. ‘Onze kracht zit hem in de variatie aan bedrijven die mensen kunnen bezoeken. We willen dat er iedere keer andere bedrijven mee doen en dat ze mooi verspreid over het eiland zitten. Ook de mix van bedrijven die bijvoorbeeld net vernieuwd zijn of juist wat kleinschaliger zijn, vinden wij heel belangrijk.’

Mix van jong en oud
De Baar vormt samen met acht andere enthousiastelingen de commissie Kijk bij de Boer, die dit jaar voor de zevende keer het publieksevenement op het Zuid-Hollandse eiland hield. De commissie valt onder LTO Noord Goeree-Overflakkee. ‘Ook wij vormen een mooie mix van jong en oud. Tijdens de dag zijn er meer vrijwilligers die bijvoorbeeld mee helpen om het verkeer te regelen’, vertelt De Baar.

Boerenontbijt en pluktuin
Nieuw was dat bezoekers konden aanschuiven voor een boerenontbijt met streekproducten. Dit in de boerenschuur bij het akkerbouwbedrijf en camping van de familie Kardux. ‘Ook deed er voor het eerst een bollenbedrijf mee. Die hadden een pluktuin aangelegd en overal in het bedrijf hadden ze bordjes met uitleg of foto’s en filmpjes neergezet. We merken dat als we boeren vragen om mee te doen, dat ze zich dan heel goed voorbereiden’, aldus De Baar.
Informatie over de deelnemers aan Kijk bij de Boer staat op de eigen site van het evenement.