Trekkertrek Haarlemmermeer 2

Trekkertrek: klein Haarlemmermeers festival

De bekende trekkertrekwedstrijd in Haarlemmermeer, een ministreekmarkt, verschillende attracties en een show met paarden vormen dit jaar het decor van het Trekkertrek Fun & Power Festival in Nieuw-Vennep.

Het festival, dat op zaterdag 25 mei plaatsvindt, wordt dit keer in een ander jasje gestoken. ‘Je kunt het zien als een klein Haarlemmermeers festival’, vertelt Dorine de Ruiter, bestuurslid bij LTO Noord-afdeling Haarlemmermeer en AJK Haarlemmermeer.

De organisatie van het Trekkertrek Fun & Power Festival ligt in handen van AJK Haarlemmermeer. ‘De reguliere trekkertrekwedstrijd bestaat nu 24 jaar’, vertelt De Ruiter. ‘Ieder jaar trekt dit evenement honderden bezoekers en deelnemers. De 24ste editie wilden we anders aanpakken, zodat we ook meer mensen van buiten de agrarische sector betrekken bij dit evenement. We zijn een agrarische gemeente. Het is belangrijk dat burgers hierbij worden betrokken’, vindt de Ruiter.

VTN Truckpulling
Het programma begint ‘s ochtends om 8 uur. ‘We starten gelijk met de trekkertrekwedstrijd. Deelnemers met verschillende soorten trekkers, oldtimers en vrachtwagens uit de regio doen hieraan mee. Aan het einde van de middag is er een prijsuitreiking en ‘s avonds starten we met een puntenwedstrijd van de VTN Truckpulling.’
De hele dag is er van alles te doen op het evenemententerrein. ‘We hebben een draaimolen, een zweefmolen, springkussens, een rodeostier en een sweepermat. Verder zijn er oud-Hollandse spelen, een minimarkt voor kinderen en een knutseltent. Voor kinderen wordt er tevens een traptrekkerrace gehouden’, vertelt De Ruiter.

Horseboarding showteam
Niet alleen de trekkertrekwedstrijd en de VTN Truckpulling zullen veel bekijks trekken, maar ook het Horseboarding Showteam. ‘Horseboarden is nog een vrij onbekende sport in Nederland. Het is een gekke, extreme sport waar paardrijden, mountainboarden en wakeboarden samenkomen. Ze geven deze dag een show voor onze bezoekers.’
Het Trekkertrek Fun & Power Festival is zaterdag 25 mei op het buitenterrein bij de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Meer informatie is te vinden op www.ajkhaarlemmermeer.nl.

Bron: Nieuwe Oogst