Maalkop (reprise)

Na 40 uitverkochte edities keert de succesvoorstelling Maalkop dit voorjaar terug naar Ten Boer, waar het in 2018 allemaal begon.

Maalkop vertelt het verhaal van een jonge boer, gespeeld door Fabian Jansen, die noodgedwongen afstand moet doen van zijn bedrijf. De boer voelt zich vergroeid met de streek, de grond en zijn dieren. Hij kan niet meer terug, alleen nog terugkijken. Alleen een koe houdt hem ogenschijnlijk nog overeind, of houdt zij hem juist gevangen?
Maalkopis een theaterdialoog tussen een man en zijn koe. Een verrassende combinatie waarin Jansen improviseert met zijn tegenspeler: koe Martje160.

Crew
Acteur Fabian Jansen is bekend van de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes en speelde in films als Mannenharten, Nena en Dorst. Regisseur en schrijver Jos van Kan werkte in zijn lange carrière aan minstens 85 toneel-, muziektheater- en operavoorstellingen over de hele wereld.

Samenwerking
Maalkop wordt ontwikkeld in samenspraak met de organisaties ZOB (Zorg Om Boer en Tuinder) en LTO Noord, regio Oost. Bij de voorstelling werkt PeerGrouP samen met deze organisaties aan een verdiepingsprogramma. Met gebundelde krachten wordt er meer aandacht gevraagd voor onzichtbare problemen in de agrarische sector.

Verdiepingsprogramma
Met de voorstelling raken we aan gevoelige onderwerpen. Door deze bespreekbaar te maken hopen we bij te dragen aan het vinden van oplossingen. Bij enkele voorstellingen is er een verdiepingsprogramma.

  • Duur voorstelling: circa 75 minuten.
  • Landelijke tournee: De voorstelling maakt een landelijke tournee. We beginnen in Ten Boer (do 23 mei t/m zo 2 juni). 
  • Kaartverkoop: Kijk op de site van PeerGroup voor data en locaties en ticketverkoop.Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Honden worden niet toegelaten.