boomgaard

OPROEP Doe je ook mee aan de actie Boeren en Tuinders pakken uit met Kerst

Vanuit Lto wordt landelijk de actie Boeren en Tuinders pakken uit met de kerst georganiseerd. We zijn als afdeling aan het inventariseren of er animo is om hier aan mee te doen.

In aanloop naar de kerstdagen, zijn we, juist in deze roerige tijden, op zoek naar verbinding. We hebben allemaal behoefte aan contact met onze naasten, ook nu dat even niet (fysiek) kan. Om toch met een warm gevoel de kerstdagen in te gaan ‘Pakken Boeren en Tuinders uit met Kerst’. Burgers uit de omgeving kunnen genieten van een uitstapje op het in kerstsferen verlichte platteland. Vanuit de eigen auto kan men genieten van het uitzicht, de boerderijen en streekproducten.

Voorbeelden van acties zijn: verlichte boerderijen, levende kerststallen, het aanbieden van boxen met verse streekproducten voor de kerstmaaltijd, een route langs verschillende producenten van streekproducten (boerderijwinkels).
Zo zijn we allemaal verbonden met het platteland, ons voedsel en elkaar.

Het doel
De agrarische sector is op 18/19 december dé plek voor verse producten en sfeer tijdens de kerstdagen. Maar onze activiteiten kunnen natuurlijk ook eerder of later plaatsvinden of langer doorlopen, dit wordt dan meegenomen in de communicatie op regionaal, provinciaal of lokaal niveau.

Wat wordt er van jullie verwacht?
Om het platteland in kerstsferen te laten opbloeien, hebben we jullie hulp nodig! We vragen je hiervoor om je boerderij (en eventueel ander materiaal) te verlichten. Daarom willen we graag het volgende van je weten:
o wil je meedoen aan het verlichten van boerderijen
o heb je een boerderijwinkel?
o wil je een leuke activiteit aanbieden? Bijvoorbeeld drive trough stal, levende kerststal
o wil je producten verkopen voor het kerstmenu?
o een heel ander creatief idee

Voor deze activiteit hebben we een samenwerking opgezet tussen de LTO afdelingen het Hogeland en Fivelingo en de AJK afdelingen het Hogeland,  Midden-Groningen en de JAV.

Met andere woorden: Wil jij meedoen aan de actie? Geef je dan op! Bij voorkeur voor 28 november in verband met de organisatie, maar ben je iets later, schroom dan niet om contact op te nemen.
Aanmelden kan bij:
Carin Gaaikema  (afdeling het Hogeland)   ltohethogeland@gmail.com
Annemieke Schinkel (afdeling Fivelingo)   annemiekeschinkel@gmail.com