Aanleg kabel

Online bijeenkomst 'Transportschaarste in de regio'

Liander organiseert op 25 november het webinar ´Transportschaarste in de regio´ voor de gemeente Schagen.

Waarom organiseert Liander deze webinar?
Op een aantal plekken in gemeente Schagen is transportschaarste van energie geconstateerd. Voor klanten die nieuw of extra vermogen wensen kan dit betekenen dat er tijdelijk niet gebruik gemaakt kan worden van voldoende netcapaciteit. Liander begrijpt dat dit vragen oplevert bij de klant en dat er behoefte is aan perspectief.
Bijvoorbeeld waardoor is de transportschaarste in de regio veroorzaakt? En hoe gaat Liander dit oplossen? En wanneer kan ik gebruik maken van het gewenste transportvermogen?
Door meer communicatie hopen zij zoveel mogelijk vragen met betrekking tot transportschaarste van energie in de regio te kunnen beantwoorden. 

Wanneer vindt het webinar plaats?
Het webinar vindt plaats via Microsoft Teams op woensdag 25 november en start om 19:30 uur. Microsoft Teams is een communicatieprogramma waarmee online het webinar gevolgd kan worden. Het is niet noodzakelijk om het programma te installeren om het webinar te volgen.

Aanmelden
U kunt u aanmelden t/m 24 november door het online aanmeldformulier in te vullen. Het formulier is te vinden via deze link.
Na aanmelding ontvangt u persoonlijk een link voor de webinar en bijhorende informatie.

Programma woensdag 25 november 
19:25 uur    Ontvangst in het webinar
19:30 uur    Opening webinar Hans Heddes, wethouder duurzaamheid
19:35 uur    Transportschaarste in de regio

Bespreking van de oorzaak van transportschaarste in de regio. Denk hierbij aan de snelle groei van verschillende ontwikkelingen zoals duurzame opwek.
Vervolgens worden de gevolgen besproken van transportschaarste voor u en de regio en geeft Liander zicht op een perspectief. 

20:15 uur    Vragenronde 
20:45 uur    Afsluiting

De uitnodiging (pdf) vindt u hier.