'Boeren en tuinders pakken uit' in Hollands Kroon

  • Hollands Kroon

In vervolg op de actie #boerenentuinderspakkenuit rond de kerstdagen pakken onze boeren nu ook uit in de zomer. ‘Boeren en tuinders pakken uit’ is een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust, ZLTO en Team Agro NL. In onze afdeling is er een indrukwekkende lijst van activiteiten die je hieronder vindt.

Onderstaand de lijst in het kort, in de bijlage wat uitgebreider met een toelichting per activiteit.

Agenda #boerenentuinderspakkenuit Hollands Kroon

  • Donderdag 15 juli - Bootcamp op de boerderij (Middenmeer)
    Go sportievelingen, go! Een bootcamp op de boerderij! Geloof ons, #mudmasters is er niets bij. De bootcamp is al volgende week donderdag 15 juli. Gauw je plekje reserveren dus!!
    Bootcamp op de boerderij - Boeren en tuinders pakken uit
  • Dinsdag 20 juli en donderdag 22 juli - Dauwtrappen bij de familie Wilms (Anna Paulowna)
    sst…. zachtjes... ‘s Morgens in alle vroegte, wanneer de natuur net langzaamaan op gang komt neemt boer Simon Wilms jullie mee zijn land op. Halverwege de wandeling, midden op de kavel, tovert hij een thermoskan koffie uit zijn rugtas waardoor jullie nog even in alle stilte, voordat de dag begint, nog even een kopje koffie kunnen drinken. Meld je snel aan, dit is uniek!
    Dauwtrappen bij de Familie Wilms - Boeren en tuinders pakken uit
  • Donderdag 29 juli en donderdag 5 augustus - Bijen, bloemen & beestjes bij de familie De Graaf (Wieringerwerf)
    Prachtig die bloeiende akkerranden langs steeds meer agrarische percelen! Volop bijen en beestjes ook tussen al die bloeiende bloemen. Samen met agrarische natuurvereniging Hollands Noorden nemen Jacco en Huib jullie mee het land in. Een mooie ochtendwandeling mét koffie op een mooi uitzichtpunt. Dat is pas goed wakker worden!
    Dauwtrappen bij de familie De Graaf - Boeren en tuinders pakken uit
  • Donderdag 12 augustus en donderdag 19 augustus - Rondje Kavelpad bij de familie De Graaf (Wieringerwerf)
    Die zomer en onze Hollandse natuur, die ervaar je het beste vroeg in de ochtend óf laat in de avond, wanneer de wereld helemaal stil is. Stel je voor dat je daar loopt, langs de gewassen van de boer als aardappelen, tarwe en suikerbieten. En je ziet nog veel meer plantjes en vooral heel veel beestjes! Samen met ANV Hollands Noorden nemen we jullie mee het land in voor een wandeling tijdens het stille gouden uur in de avond.
    Rondje kavelpad bij de familie De Graaf - Boeren en tuinders pakken uit
  • Woensdag 18 augustus - Gameday: Farming simulator challenge - Zuiderzeehal Wieringerwerf
    Fanatieke boeren opgelet! Deze zomer wordt voor de tweede keer Gameday in Wieringerwerf georganiseerd: van 14 juli t/m 19 augustus. Een fantastisch evenement voor iedereen vanaf 10 jaar dat vol staat van allerlei soorten games, groots opgezet, digitaal én offline, en challenges. Met op 18 augustus een Farming Simulator Challenge. Luchtige gameplay met het realistische van echte boeren is een succesformule die we nu ook in Wieringerwerf gaan spelen.
    Voor dit toernooi zoeken we een aantal grote boerenbedrijven uit onze afdeling die een afgevaardigde willen laten meespelen in een potje digitaal boeren tegen… onze jeugd! 
    Dus: wie van onze leden wil een medewerker of zichzelf afvaardigden én wie van onze jonge leden wil meedoen aan deze echte competitie?!
    Meer informatie komt op: Wieringerwerf | Rabobank GAMEDAY (game-day.nl)
  • Donderdag 19 augustus - Fietstocht met koffie bij boerenrustpuntenroute
    Mooie zomeravonden vragen erom om gevierd te worden, we moeten naar buiten! Wij hebben dé tip voor jullie; de boerenrustpunten! Verspreid door onze gemeente staan 20 bankjes, alle op práchtige plekken met de meest fantastische doorkijkjes over ons mooie landschap. Speciaal voor de gelegenheid van #boerenentuinderspakkenuit is op donderdag 19 augustus (tussen 20.00-21.00 uur) bij een aantal bankjes een kopje koffie te verkrijgen, mét praatje van de boer in kwestie. Welke boeren meedoen is terug te vinden op de kaart.
    Fietsen of wandelen langs boerenrustpunten in Hollands Kroon - Boeren en tuinders pakken uit
  • Maandag 23 augustus, woensdag 25 augustus, vrijdag 27 augustus - Schilderen tussen de zonnebloemen (Slootdorp)
    Adembenemend mooi, het schilderij ‘de zonnebloemen’ van Vincent van Gogh. Hier is jullie kans om jezelf ook een echte Van Gogh te voelen! Speciaal voor #boerenentuinderspakkenuit organiseert familie Van den Handel een paar avonden zonnebloemen schilderen midden in een prachtig perceel zonnebloemen. Zien jullie jezelf al staan, tussen zo’n prachtig kleurrijk veld?
    Zonnebloemen schilderen in het land - Boeren en tuinders pakken uit
  • Legowerf 39 - Den Helder
    Vanaf het nieuwe schooljaar gaat de legowerf open voor schoolkinderen. In de door LTO Noord & KAVB georganiseerde agrarische hoek kunnen ze kennismaken met robotisering, denk hierbij aan de melkrobot en de bloemenbosrobot. Maar ook over wat doen verschillende kleuren licht met planten, klimaatcomputers en GPS. Legowerf is onderdeel van TekPark in Den Helder en is volop in ontwikkeling.

Bijlage: Agenda boerenentuinderspakkenuit Hollands Kroon