Project Zon op Dak in Kaag en Braassem

LTO Noord heeft samen met gemeente Kaag en Braassem, LianderRabobank en Provincie Zuid-Holland een gebiedsgerichte aanpak ontwikkeld om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren.

Energiescan van uw bedrijf
Het project bestaat onder meer uit een persoonlijke energiescan van uw bedrijf, berekening aangaande de benodigde investering, de mogelijkheid wat betreft aansluiting op het electriciteitsnet en de terugverdientijd van de installatie. Zodat voor u duidelijk en inzichtelijk wordt of het financieel en technisch haalbaar is om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De eigen bijdrage is € 300,- ex. BTW per energiescan. De meerkosten van de persoonlijke energiescan neemt de gemeente en de provincie Zuid-Holland voor haar rekening.

Extra inkomen
Met de zonnepanelen kunnen boeren voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf. Wie capaciteit over heeft, kan het verhuren aan energiebedrijven of coöperaties. Dat levert een extra maandinkomen op afhankelijk van de grootte van het dak. 

Aanmelden voor de energiescan? 
Vul de vragenlijst in op: www.zonkaagenbraassem.nl

Informatiebijeenkomst
We zijn voornemens om nog een informatiebijeenkomst te organiseren, wilt u hierover op hoogte worden gehouden, vul dan onderstaand formulier in: