Kuilen - Arie de Groot

Landbouwplastic

Jarenlang hebben we als LTO afdeling het verzamelen van plastic gecoördineerd. Door een grote hoeveelheid aan te bieden kon dit kosteloos. Echter begin 2019 zijn de tarieven explosief gestegen (over aanbod afval door de groeiende economie en hoge heffingen vanuit de overheid), hierdoor is het ondanks onze inspanningen niet gelukt een afnemer bereid te vinden ons plastic gratis of tegen een aantrekkelijk tarief op te halen.

LTO Kromme Rijn en Heuvelrug organiseert daarom dit jaar geen inzameling van landbouwplastic, wellicht dat het volgend jaar wel weer mogelijk is. Hierover zullen we met u te zijner tijd communiceren.

We hebben wel geïnventariseerd waar u in ons werkgebied met uw plastic naar toe kunt. Dit zijn o.a.:

- Lekhaven Bouwstoffen B.V. (industrieterrein Wijk bij Duurstede) - > stortkosten €115 per ton (ex btw)

- Renewi (landelijke dekking) 1100 liter rolcontainer voor restafval (ook handig wanneer u structureel teveel bedrijfsafval heeft voor kliko’s)

- Daly Plastic in Zutphen haalt het op voor €70 per ton met een minimumtarief van €140 ex btw . Het is te overwegen samen met een paar buren op één adres te laten laden en onderling af te rekenen.

Het spijt ons dat we er niet in geslaagd zijn om het gratis op te lossen en hopen dat u met één van de opties uit de voeten kunt.