Ondernemers-verkiezingsdebat Buitengebied Alkmaar

  • Land van Leeghwater

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer bijna voor de deur. Een uitgelezen moment om als (agrarische) ondernemers uit het buitengebied Alkmaar je stem te laten horen en in debat te gaan met de diverse politieke partijen!

Wat zijn voor de ondernemers de belangrijke speerpunten? En wat vindt iedere partij hiervan?

In dit debat dat LTO Noord afdeling Land van Leeghwater organiseert wordt er aan de partijen gelegenheid geboden om de standpunten uit hun verkiezingsprogramma te onderbouwen en met ons daarover in gesprek te gaan.

Het debat vindt plaats op:

Datum       :    Dinsdag 8 maart 2022
Aanvang    :    20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop)
Locatie      :    Café ’t Torenerf, Zuidervaart 67 te Zuidschermer

Wij hebben een groot aantal van de 15 politieke partijen, zoals het CDA, VVD, Partij voor de Dieren, Groen Links, Leefbaar Alkmaar, Hart voor Vrijheid, ChristenUnie, Onafhankelijke Partij Alkmaar en PvdA, bereid gevonden om aan het debat deel te nemen.

De voorzitter van LTO Noord Noord-Holland, Marbel de Graaf, zal deze avond leiden.

Om de standpunten van de partijen duidelijk te krijgen kunnen er door u vragen gesteld worden aan de hand van bijvoorbeeld de volgende stellingen:

  • Waarom zou je (agrarische) ondernemers mee laten participeren in de nieuwe omgevingswet?
  • De Gebiedsgerichte aanpak (invulling van NNN-gebieden, oplossen stikstofproblematiek, verbeteren biodiversiteit) is niet iets waar een gemeente zich mee moet bemoeien?
  • Waarom bouwen in het buitengebied als er binnenstedelijk nog ruimte is?
  • Is het nog van deze tijd om landbouwverkeer door de dorpen te laten rijden als er alternatieven in de vorm van N-wegen beschikbaar zijn?
  • Inpasbaarheid van de boerderijmolens in het buitengebied is een stap te ver. Energie-neutrale ondernemingen zijn niet de zorg van de gemeente?
  • Wat is het nut van het meer betrekken van toeristen/stadsbewoners met het buitengebied, heb je daar niet alleen maar last van?
  • Gemeente Alkmaar moet in het buitengebied stoppen met extra regelgeving bovenop de provinciale en landelijke wetgeving?

Ongetwijfeld leven er bij u nog meer vragen.

Wij gaan voor het belang van een vitaal ondernemerschap in de gemeente Alkmaar zowel in het binnen- als het buitengebied. Met uw inbreng kunnen we samen het belang hiervan onderstrepen!