Bodem centraal tijdens Twente Ondersteboven

  • Noord-Oost Twente
  • Zuid Twente
  • West Twente
  • Bodem als basis

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar onze bodem is cruciaal voor ons leven. Daar onder onze voeten ligt de basis.

Planten, dieren en water vinden hier hun weg. Ook wij als mensen gebruiken de bodem voor bijvoorbeeld het verbouwen van ons voedsel en om op te wonen. Dagelijks zijn velen van ons op de één of andere manier betrokken bij onze bodem.

Tijd om er eens samen bij stil te staan! Wat maakt onze bodem bijzonder? Wat heeft het ons te bieden? En hoe kunnen we de bodem zo goed mogelijk koesteren en benutten, zodat ook volgende generaties kunnen genieten van onze ondergrond? Alles komt aan bod tijdens het bodemcongres Twente Ondersteboven op donderdag 14 oktober van 10.15 tot 17.00 uur in de Grolsch Veste in Enschede. Een initiatief van Mineral Valley Twente, Onder Twente en Twents waternet. Beleef deze dag mee!

Twente Ondersteboven

Twente Ondersteboven is het congres voor iedereen te maken heeft met en zich betrokken voelt bij de Twentse bodem. De ondergrond bepaalt voor een groot deel wat bovengronds mogelijk is. De komende jaren staan we voor grote opgaven én uitdagingen voor het gebruik ervan. Kennis en krachten bundelen, over de grenzen van elkaars beleidsvelden heen kijken en opgaven met elkaar verbinden is hierbij van groot belang. Daarom staat donderdag 14 oktober geheel in het teken van de bodem. Met interessante workshops, lezingen, netwerkmogelijkheden en een informatiemarkt.

Het programma

Ga mee op ontdekkingsreis door de bodem samen met weerman Dennis Wilt uit Borne. Doe mee met workshops waarbij de thema’s klimaat, landbouw, wonen en energie centraal staan, neem een kijkje op de informatiemarkt en laat je inspireren door interessante sprekers. Kortom; zoek het samen met ons tot de bodem uit en meld je aan voor Twente Ondersteboven. Dat kan via het aanmeldformulier op www.twenteondersteboven.nl Het programma op de website wordt in de loop van de weken steeds verder aangevuld.

Blijf op de hoogte via onze op Facebook, Twitter en LinkedIn en schrijf je in voor de nieuwsbrief.