verlichte boerderijenroute

Verlichte boerderijenroute

Het begint al een beetje traditie te worden! In de donkerste tijd van het jaar is de polder verrassend veelzijdig en dat willen wij u graag laten zien. In navolging van editie 2012, 2014 en 2016 komt er ook dit jaar een Verlichte Boerderijen Route in de Noordoostpolder. Op 7, 8 & 9 en op 14, 15 & 16 december kan de route gereden worden.

De meest noordelijke kant van de Noordoostpolder, grenzend aan Friesland, slingerend langs dijken en mooie natuurgebieden, biedt u naast een variatie aan traditionele landbouwbedrijven ook diverse agrarisch gerelateerde ondernemingen. Daar waar het Buma gemaal de lage afdeling van de polder droog houdt worden in dezelfde polder ook nieuwe gebieden ontwikkeld zoals de Wellerwaard. In de Wellerwaard, bij Restaurant Bij Ons ligt dan ook het startpunt van deze boeiende en gevarieerde route, met als actueel thema 100 jaar Zuiderzeewet.

Routeboekjes - met informatie over de uitgelichte objecten – zijn hier te koop (€2,00) en bij diverse verkoopadressen op de route. De ca. 35 kilometer lange route met een 80-tal verlichte objecten kan gereden worden van vrijdag t/m zondag.

Om u de gelegenheid te geven een kijkje te nemen bij de dagelijkse gang van zaken, organiseren diverse agrarische en gastvrije bedrijven langs de route een Open Dag. Kijk, vanaf medio november, voor al deze adressen, de meest actuele informatie en locaties voor de Open Dagen op de website.