Voorjaarsbeurs 2017 te Scheemda

 

Op de voorjaarsbeurs in Scheemda stond de PR-commissie van LTO Noord - afdeling Oldambt met een stand. Natuurlijk was daar zeer uitgebreid informatie te vinden over de verschillende takken van landbouw in het Oldambt. Koolzaadolie voor humane consumptie werd bv. onder de aandacht gebracht. Ook was er veel informatie over de melkveehouderij te vinden; wat wordt er allemaal gemaakt van melk en hoe is de hele kringloop “van gras tot glas”.

Aan de verschillende akkerbouwgewassen werd aandacht besteed door middel van de quiz “Zaden raden”. Acht verschillende zaden zaten in potjes en aan voorbijgangers werd gevraagd of ze wisten om welke zaden het ging. Dat viel voor veel mensen niet mee. Graszaad werd vaak wel herkend, dat had menigeen in de tuin weleens in handen gehad. Maar bv. het zaad van spelt en haver hadden veel mensen nog nooit gezien en dat leek ook erg veel op elkaar. Maar gelukkig kwamen veel mensen er toch uit in welk potje welk zaadsoort zat.

Uit alle goede inzenders werden 2 winnaars getrokken: Wim Bos uit Blauwestad en Helmer van der Wal uit Scheemda. Zij ontvingen een mand met allerlei streekproducten, o.a. met koolzaadolie om in te bakken en een lekkere fles vruchtensap.