Uitnodiging bijeenkomst: Kleine windmolens op eigen erf op 17 januari

  • Oostelijk Flevoland
  • Noordoostpolder
  • Zuidelijk Flevoland

Op dinsdagavond 17 januari organiseren LTO Noord Oostelijk Flevoland en De Lelystadse Boer een informatiebijeenkomst over boerderijmolens. Kom je ook? Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan dit bericht.

flevoland-01

De ruimte in Flevoland wordt benut voor de opwek van windenergie door realisatie van windturbineparken. Deze energie is niet beschikbaar voor onze agrarische bedrijven om te verduurzamen of de energierekening te verlagen.

Al enkele jaren werkt LTO Noord aan een herziening van de geldende bestemmingsplannen in de gemeenten, waardoor kleine boerderij windmolens gerealiseerd kunnen worden. Momenteel mag een molen worden gebouwd tot  een tiphoogte van 15 meter, dit biedt echter geen economisch perspectief en de mogelijkheden zijn beperkt.

In 2022 heeft LTO Noord een haalbaarheidsstudie gedaan voor boerderijmolens in de Noordoostpolder. Duidelijk is dat met een hogere as-en tiphoogte er perspectief is voor kleingebruikers.  De resultaten van de studie delen we dan ook graag met jou! Zo kunnen wij onze leden informatie bieden, waarmee je zelf kan bepalen wat de waarde van een boerderijmolen voor het eigen bedrijf kan zijn. We willen ook ophalen wat jullie behoefte is, met voldoende energie bij de leden en concrete plannen voor realisatie, gaan we in gesprek met de gemeente(n) en provincie.

Daarnaast zullen we nog ingaan op het project warmte transitie dat afgelopen zomer en najaar in Lelystad gedraaid heeft, dit met het oog op het uit faseren van fossiele brandstoffen.

Datum Dinsdag 17 januari 2023
Tijd Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur
Locatie De Meeuwenhoeve, Meeuwenweg 28, Lelystad

Aanmelden graag via het onderstaande formulier.

Dit formulier vraagt jou om jouw naam en e-mail adres zodat wij met jou kunnen communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt.

Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Aanmelding bijeenkomst kleine windmolens