Salland Boert en Eet Bewust officieel van start

Groep 6 van OBS de Vogelaar uit Raalte heeft vanmorgen samen met Burgemeester Dadema en de wethouders Wagenmans en Van Loevezijn het project Salland Boert en Eet Bewust officieel geopend!

Dit gebeurde op het varkens- en pluimveebedrijf van de familie Rensen. Het bedrijf heeft bewezen te voldoen aan de eisen die gelden voor deelnemers aan het project, op het gebied van onder andere dierenwelzijn, milieu en energie. Het bord dat de deelnemers krijgen na certificering werd dan ook officieel onthuld! Dit, doordat de klas met mais-korrel-schieters ballonnen kapot schoot, die voor het bord hingen.

Daarna kregen de kinderen en de burgemeester en wethouders een rondleiding over het bedrijf, uiteraard in passende bedrijfskleding. Er was gelegenheid om kuikentjes te knuffelen en paaseieren te verven. De geverfde paaseieren zijn daarna op het gemeentehuis in Raalte aangeboden. Morgen zullen die tijdens de paaslunch goed van pas komen!

We kijken terug op een zeer geslaagde ochtend en zijn hartstikke trots dat dit mooie Sallandse project nu echt van start is! Dank aan de familie Rensen voor de gastvrijheid, aan groep 6 van de Vogelaar en natuurlijk Burgemeester Dadema en Wethouders Wagenmans en Van Loevezijn voor de onthulling van het bord!

Salland Boert en Eet bewust wil boeren en burgers dichter bij elkaar brengen en transparantie bieden over hoe ons eten wordt geproduceerd.