Arie Slob, Rudie Haarman, onderwijs, minister, Salland Boert en Eet Bewust, boerderijeducatie, Salland, Bathmen

Onderwijsminister Slob volgt 'boerderijles'

Zowel onderwijsminister Arie Slob als dertig leerlingen van basisschool de Rythmeen uit Bathmen volgden maandagmiddag een ‘boerderijles’ op het melkveebedrijf van de familie Stegink-Haarman. Daarna onthulden zij samen het deelnamebord ‘Salland Boert en Eet Bewust’ bij het bedrijf.

Groep 6 van basisschool de Rythmeen uit Bathmen is de eerste schoolklas in de gemeente Deventer die een ‘boerderijles’ volgt via Boerderijeducatie Salland. 'Een belangrijke mijlpaal in deze regio die bijdraagt aan ons uitgangspunt dat ieder kind in zijn basisschoolcarrière minimaal één keer op een boerderij zijn geweest moet zijn', aldus Arjan Monteny voorzitter van het platform Boerderijeducatie Nederland. 'De boerderij is de plek waar alles samen komt.'

Educatieboeren

Boerderijeducatie Salland is een nieuw regionaal samenwerkingsverband van educatieboeren dat van start is gegaan op initiatief van LTO Noord afdeling Salland. De intentie is dat dit project op termijn onder de vleugels van ‘Salland Boert en Eet Bewust’ (SBEB) komt te vallen. SBEB wil boeren en samenleving op verschillende manieren met elkaar in verbinding brengen, bijvoorbeeld met open dagen of fietstochten langs bedrijven. 'Boerderijeducatie is een mooie aanvulling om kinderen te leren over de herkomst van hun voedsel en over dagelijkse praktijk op een boerenbedrijf', zegt Monteny.

Kennismaking
Voor minister Slob was het bezoek een kennismaking met boerderijeducatie. 'Als platform Boerderijeducatie Nederland hebben de minister gevraagd welke bijdrage hij kan leveren in het mobiliseren van scholen om naar een agrarisch bedrijf te gaan,' geeft Arjan aan. De minister heeft laten weten dat hij het prachtig vindt dat agrarische bedrijven zich openstellen voor het ontvangen schoolklassen en een educatief programma aan weten te bieden.