Demoveld Salland

Uitnodiging bijeenkomst Bewust Bodembeheer Salland

Op dinsdagmiddag 25 augustus 2020, 14.00 uur organiseert de werkgroep een leerzame bijeenkomst op het demoveld Bewust Bodembeheer Salland.

Op het demoveld worden sinds 2016 verschillende methoden van ruwvoerteelt, grondbewerking, bemesting en onkruidbestrijding uitgeprobeerd. We zijn nu dus in het vijfde teeltseizoen bezig en bodemexpert René Jochems van Groeibalans zal aan de hand van bodemanalyses en profielbeoordelingen laten zien hoe het nu met de bodemkwaliteit gesteld is en wat voor veranderingen sinds 2016 opvallen.

En uiteraard: aangeven wat wij met zijn allen kunnen doen om de bodemkwaliteit verder te verbeteren en (meer) koolstof in de bodem vast te leggen.

Teeltdeskundige Cor Braakman van loonbedrijf Tuller geeft een toelichting bij gewas en teeltmethoden en verder is de werkgroep Bewust Bodembeheer Salland natuurlijk aanwezig om jullie vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld chemie-vrije teelt en humus opbouw.

Graag nodigen wij u uit om deze leerzame bijeenkomst bij te wonen!

Plaats: Oerdijk Schalkhaar (hoek Oerdijk en Grondhuisweg)
Datum: 25 augustus 2020
Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur


Tot dan, de koffie staat klaar!

Werkgroep Bewust Bodembeheer Salland
Geertjan Kloosterboer, Cor Braakman, Christian Klein Koerkamp, Wiljan Wigink, John van den Berg, Bertjan Slaghekke, Herman Menkveld, Bert Muller

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christian Klein Koerkamp (06 - 54780449).

Het demoveld Bewust Bodembeheer Salland is een initiatief van LTO Salland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting IJssellandschap, Gemeente Deventer, Gemeente Raalte, Gemeente Olst- Wijhe, Waterschap Drents Overijsselse Delta en Provincie Overijssel. Uitvoering van het project geschiedt door LTO Salland, Loonbedrijf Tuller, Loonbedrijf Markvoort en ‘Bij de Oorsprong’.