Politiek en gezelligheid tijdens jongerenavond in Salland

  • Salland
  • Regio Oost
  • Overijssel

AJK Salland, AJK Heino Raalte, AJK Holten Bathmen en LTO Salland hebben vorige week vrijdag een jongerenbijeenkomst gehouden.

Jongerenavond Salland C vd Plas april 22

Zeker 150 jongeren bezochten deze avond bij Schrijver Stalinrichting in het Overijsselse Raalte. Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging (BBB) was te gast en sprak over haar belevenissen in Den Haag. NAJK-voorzitter Roy Meijer besprak aan de hand van enkele stellingen verschillende actuele thema's met de jongeren.

De aanwezigen in de zaal moesten links in de zaal staan als ze het eens waren met de stelling en rechts als ze het oneens waren. Op de meeste stellingen, over bijvoorbeeld bedrijfsvoering of boer-burgerverbinding, reageerden de jongeren positief en waren ze het met elkaar eens.

Alleen de stelling 'Ik zie voor mij een goede toekomst als boer of boerin in Salland' kreeg verschillende reacties. Enkele jongeren twijfelden hierover. Ze zien wel toekomst, maar vragen zich af of dat een goede is. Van der Plas haakte hierop in door de jongeren op te roepen vooral mee te denken en te praten over de ontwikkelingen op dit moment.

Hedwig Haarman van LTO Salland zat in de organisatie. 'Het was een positieve avond, waarbij Caroline benoemde dat agrarische informatie voor BBB belangrijk is. Dit loopt via POV, NAJK en LTO. Ze riep de jongeren op om lid te zijn van een belangenbehartiger, zodat hun informatievoorziening op orde blijft.'

Bron:

Nieuwe Oogst