Landbouwdag Ommen

Locatie
Marktplein/Hervormde kerk
Tijd
09:00 - 17:00 uur

Zet maar alvast in de agenda voor 2019 : de laatste woensdag van juli is standaard de Bissingh Landbouwdag in Ommen.
Programma is nog onder voorbehoud:
Met de populaire fietstocht langs een aantal boerenbedrijven, waar je rustig kan rondkijken en vragen stellen. Met onderweg een koffiestop. Start is vanaf Het Vrijthof tussen 9.00 en 11.30. Let op : de koffiestop is beschikbaar tot 13.30. Na 17.00 uur beginnen voor de meeste veebedrijven de gebruikelijke dagelijkse werkzaamheden weer. We willen u vragen om na dit tijdstip de bedrijven niet meer te bezoeken.

Ondertussen wordt op het Vrijthof alles klaar gemaakt voor de koeien- en kalverkeuring. En net zoals vorig jaar is er ook weer de zogenaamde "kaboutergroep". In deze rubriek mogen kinderen van 3-5 jaar in een zeer laagdrempelig rubriek hun kleine kalfje showen. Daarnaast heb je de rubrieken met koeien van verschillende leeftijden. Ze worden door een professionele jury beoordeeld, maar ook het publiek mag een stem uitbrengen op haar favoriet.

Rondom de Hervormde kerk is er een Boerenmarkt.  De meeste kramen zullen vanaf 9.30 hun waar te koop aanbieden. We proberen nog een mooi plekje voor de oude trekkers te zoeken, want ook deze mogen op de Landbouwdag niet ontbreken. 

Tot slot zijn er vele activiteiten op het Marktplein. Er kan geknuffeld worden met allerlei kleinvee, je kan een ritje maken op de rug van een pony of in de paardentram. Je kunt je laten schminken of meedoen met skelterslep. Er zal een muziekband aanwezig zijn, die zorgt weer voor de muzikale noot. Alle activiteiten op dit activiteiten plein zijn gratis , maar we noemen dit plein ook wel "goede doelenplein" omdat we hier geld inzamelen om op een ander moment met mensen/kinderen met een beperking een dag "de boer op" de gaan. Niet alleen op dit plein hopen we op kleine giften, je kan ons ook in het centrum van Ommen tegenkomen met onze klompjes waar wat los klein geld in gedaan kan worden. De dagen "de boer op" zijn altijd een groot succes voor deze mensen en kinderen.

We hebben het programma nog niet helemaal compleet, maar wij zullen ons best doen om de informatie zo veel mogelijk bij te werken.
En zoals altijd is er door heel Ommen braderie, verzorgt door Apeldoorn 2000. Het avondprogramma wordt verzorgd door Horeca-Vereniging "Uit in Ommen" .
Tot ziens op 31 juli 2019