LTO Vechtdal bestuur 'In the picture'; Ronald & Céline

Ruim een jaar na de samenvoeging van LTO Hardenberg, LTO Dalfsen en LTO Ommen tot LTO Vechtdal, is er al veel werk verzet en behoorlijk wat bereikt. Uiteraard zit het bestuur van LTO Noord, afdeling Vechtdal geen moment stil en is continue in beweging. Zo hebben begin dit jaar een aantal bestuursleden afscheid genomen en zijn er een aantal nieuwe bestuursleden bij gekomen.
Aangezien het een 17-koppig bestuur is, lijkt het ons goed om ons allen eens wat uitgebreider aan onze leden voor te stellen. Zo weten jullie wie er voor jullie klaar staat en op komt binnen de sector! De komende weken zien jullie dus telkens één of twee van onze bestuurders per week voorbij komen.


Deze week aan het woord; Ronald van der Horst en Céline ten Kate.

Hallo!

Mijn naam is Ronald van der Horst en woon in Witharen. Hier woon ik samen met mijn vrouw en drie kinderen op ons melkveebedrijf. Het melkveebedrijf doe ik samen met mijn vader. We hebben ongeveer 120 melkkoeien plus bij behorend jongvee. Met dit aantal hebben we alles mooi in balans op ons bedrijf.  In 2014 ben ik gevraagd voor het lto bestuur van de voormalige afdeling Ommen en zo ben ik ook mee gegaan naar LTO Vechtdal. Nu in LTO Vechtdal heb ik de verschillende portefeuilles Drents Overijsselse Delta (waterschap), Gebiedscoalitie Vechtdal, Unesco, Huiskamerbijeenkomsten, 2e Vice-Voorzitter. Bij het waterschap Drents Overijsselse Delta ben ik momenteel ook fractie volger onbebouwd.

Ik vind het mooi om naast het bedrijf er wat anders bij te doen, dit verruimd mijn wereld en hierdoor vind ik het ook een verrijking voor mijzelf. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat wij als agrariërs midden in de samenleving staan en over onderwerpen meepraten. Het is belangrijk voor nu en de toekomst dat we de discussie aan gaan met de mensen om ons heen en vertellen wat we doen.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan hoor ik het graag!

 

Hallo!

Mijn naam is Céline ten Kate en ik woon samen met mijn man Egbert Jan ten Kate en zoontje Jim in De Kolonie in Balkbrug. Ik ben 28 jaar en heb de gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor het jongvee op het bedrijf.  Daarnaast werk ik parttime bij Bakkerij Oegema in Dedemsvaart en ben ik werkzaam als zzp’er in de marketing en communicatie met mijn eigen bedrijfje CR Communicatie

We wonen op een melkveebedrijf met ruim 80 melkkoeien met het bijbehorende jongvee. Graag willen we doorgroeien naar ongeveer 100 melkkoeien, waar de stal ook op ingericht is, maar gezien alle (fosfaat-)regeltjes laat die groei nog even op zich wachten. In 2011 kwam Egbert Jan, via een collega van hem/neef van Teun, in contact met Teun Snijder. Teun was op zoek naar een opvolger en Egbert Jan naar een bedrijf om over te nemen. Zo is het balletje gaan rollen en een jaar later zijn Teun en Egbert Jan in maatschap gegaan en zijn wij in 2015 op de boerderij komen wonen. Tot op heden houden Teun en Egbert Jan het bedrijf draaiende en help ik mee waar mogelijk, ook omdat Egbert Jan en ik beide nog buiten de deur werken.
In 2016 ben ik door Gerrie Kleene betrokken geraakt bij het LTO bestuur van Hardenberg, om mij te richten op de communicatie van LTO Hardenberg. Vlot daarna volgde de fusie tot LTO Vechtdal en heb ik mijn plekje in het bestuur gevonden door mij te richten op met name de website en (social) media.
Dus mochten jullie daar vragen of opmerkingen over hebben, laat het mij dan gerust weten. Op onze website zijn al onze bestuursleden te vinden en kunt u als LTO Vechtda lid, contact met ons leggen.
p.s.; Volg jij LTO Vechtdal al op Facebook en Twitter