LTO Vechtdal bestuur 'In the picture': Bert en Gerrie

Ruim een jaar na de samenvoeging van LTO Hardenberg, LTO Dalfsen en LTO Ommen tot LTO Vechtdal, is er al veel werk verzet en behoorlijk wat bereikt. Uiteraard zit het bestuur van LTO Noord, afdeling Vechtdal geen moment stil en is continue in beweging. Zo hebben begin dit jaar een aantal bestuursleden afscheid genomen en zijn er een aantal nieuwe bestuursleden bij gekomen.
Aangezien het een 17-koppig bestuur is, lijkt het ons goed om ons allen eens wat uitgebreider aan onze leden voor te stellen. Zo weten jullie wie er voor jullie klaar staat en op komt binnen de sector! De komende weken zien jullie dus telkens één of twee van onze bestuurders per week voorbij komen.

Deze week aan het woord; Bert Ruitenberg en Gerrie Kleene.

Hallo,

Ik ben Bert Ruitenberg, getrouwd met Esther en samen hebben wij 3 kinderen van 19, 17 en 14 jaar. Aan de hessenweg in Dalfsen zijn wij werkzaam met onze 100 melkkoeien en 25 stuks jongvee. Ik ben al langere  tijd bestuurlijk actief in diverse verschillende besturen, sinds 2013 ook voor LTO. Eerst voor de afd. Dalfsen en sinds januari 2017 voor de afd. Vechtdal. Een  nieuwe afdeling in het mooie vechtdal.
Ik mag mij met name inzetten voor de portefeuilles : Pacht en grond zaken, verkeer en als sociaal contact persoon. Daarnaast ben ik  ook vicevoorzitter.
Sinds 2017 ben ik ook mede initiatief nemer van  Boer&Toekomst Vechtdal, een  platform voor agrarisch stilleed. Hier in heeft stichting stimuland het voortouw genomen en heb ik namens LTO Vechtdal samen met 5 andere, sociaal betrokken personen het initiatief verder uitgewerkt. 
Ik vind het erg interessant en belangrijk om mij voor de agrarische sector in te zetten, vooral de laatste jaren komt er heel veel op ons af aan regelgeving en wordt er ook in diverse media niet altijd positief over  "ons "gesproken. Daarom is het meer dan ooit belangrijk om gezamenlijk als landbouw sector op te trekken, en duidelijk te maken waar wij voor staan.  Het is mij meer dan eens  duidelijk dat een sector die een belangrijke economische plaats in Nederland in neemt ook respect en waardering verdiend.
Daar blijven wij ons in ieder geval voor inzetten.

Groet: Bert Ruitenberg

Hallo,

Mijn naam is Gerrie Kleene-Jager.  Samen met mijn man Harry en zoon Yordi  hebben we een melkveebedrijf in “Het Westerhuizingerveld” te Balkbrug.  
In 2012 ben ik toegetreden tot het bestuur van LTO Noord afdeling Hardenberg. Hier nam ik in februari 2014 de voorzittersrol over van mijn voorganger Erik Back. Deze functie vervul ik nu met heel veel plezier en passie binnen LTO Noord afdeling Vechtdal. We hebben een fantastische club bestuurders waar ik enorm trots op ben.  Bestuurders die enorm veel werk verzetten binnen hun portefeuilles en geloof me dat zijn er best veel.
Zelf heb ik de portefeuilles: Provinciaal en Regionaal Gebiedsoverleg, Paardenhouderij, Agro&Food, LTO Ledendag, Boert Bewust, Sterke Boeren Sterke Landgoederen, Unesco, N2000 gebiedsprocessen, Ruimte voor de Vecht. Daarnaast is netwerken voor mij een hele belangrijke. Hoofdzakelijk vindt dit plaats binnen Overijssel en in ons werkgebied Regio Oost waar Gelderland ook in zit. 
Bestuurder zijn van LTO Vechtdal geeft mij veel energie, met heel veel plezier stop ik er veel tijd in en vindt het fantastisch om voor onze prachtige agrarische sector op te komen. Graag kom ik in gesprek met u als lid maar ook met andere partners die soms geneigd zijn over ons ipv met ons te praten is een uitdaging, wat ik ook beschouw als een kans.
Naast boerin  en bestuurder te zijn heb ik gelukkig ook nog tijd voor mijn hobby’s zoals tuinieren, lezen en de paardensport. Wedstrijdactief ben ik zelf niet meer maar ben wel jury bij de dressuur en omroeper bij het springen en zit in organisaties van wedstrijden. Heb nog 2 rijpaarden op stal staan waarmee we zo nu en dan een buitenrit of strandrit rijden. Heerlijk genieten dus!