Ondersteuning goed doel: Farm of Hope and Dreams

Op 5 februari 2015 is LTO Hardenberg gestart met ons “goede doel” The Farm of Hope and Dreams voor Gini Pullen, een boerendochter uit Collendoorn. 

In  Oeganda heeft Gini Pullen vanaf 2010 een kindertehuis gesticht: “The Hope of Home and Dreams”. Hier vangt zij kinderen op tussen de 0 en 1,5 jaar die wees zijn of binnen het gezin geen toekomst hebben. Deze kinderen worden hier opgevoed, begeleid en krijgen onderwijs  zodat zij vanaf hun 18-de jaar een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Sinds 2014 is het tehuis zodanig verder uitgebreid dat er op termijn ruimte is voor maximaal 50 weeskinderen. 

Gini heeft eerder aangegeven graag een “eigen” boerderij te willen starten om zo zelfvoorzienend te worden. De kinderen werken mee wat gelijk een leerproces is voor hun eigen toekomst.Om de boerderij  te realiseren is er door ons een stappenplan gemaakt om de start en het vervolg te begeleiden. Allereerst zijn er bronnen geslagen voor drinkwatervoorziening en er wordt met zonnepanelen eigen stroom opgewekt. Dit alles werkt zo goed dat ze ook de dorpelingen van schoon drinkwater kunnen voorzien.
We generen geld met diverse acties en konden vlak naast het kindertehuis 2 ha grond kopen voor de start van de boerderij. Doel: voedsel voor het kindertehuis verbouwen, dieren te houden zoals geiten, kippen, varkens en konijnen  voor o.a. melk, eieren en vlees. Bij voldoende opbrengst worden er producten verkocht aan de dorpelingen en omgeving zodat de boerderij rendabel gaat worden en op eigen benen komt te staan. De boerderij vordert geweldig! Afgelopen zomer werden we tijdens de Millennium Challenge uitgeroepen tot het beste goede doel in Hardenberg en wonnen daarmee een bedrag van € 20.000 ! We gaan als een speer!

De dierenverblijven zijn grotendeels klaar. Op dit moment hebben ze zo’n 100 kippen aan de leg en onlangs zijn er 1200 kuikentjes bijgekocht in verschillende fases. Ze produceren al zoveel eieren dat ze al verkocht worden aan de dorpelingen om deze tak rendabel te maken. Met konijnen(50) wordt gefokt voor consumptie van het vlees. De kinderen zijn er dol op. Afgelopen zomer hebben ze 5 biggen gekocht waarvan 1 beer, 2 geiten ( al drachtig) en 1 bok.
Een deel van het land wordt gebruikt als groentetuin. In het regenseizoen heeft men veel kunnen planten zoals cassave, bonen, mais, zoete aardappelen, eucalyptus bomen en heel veel elephantgrass voor de dieren. Voor tomaten e.d. is een prachtige kas gebouwd.

Al met al een zeer succesvol project wat we zeker blijven volgen.

www.homeofhopeanddreams.org