Weblog 'Ik geef de pen door aan:' Céline ten Kate

Het doorgeven van de weblog-pen heeft helaas even op een lager pitje gestaan, maar we gaan vrolijk verder met het publiceren van weblogs!

Hiermee komen de verhalen van de LTO Noord afdeling Vechtdal leden naar voren en wordt er maandelijks een nieuw verhaal gepubliceerd uit een andere hoek en sector van het Vechtdal! Ditmaal is het de beurt aan Céline ten Kate, bestuurslid van LTO Noord afdelinge Vechtdal en verantwoordelijk voor de communicatie binnen de afdeling.

Hallo,

Normaal gesproken zou ik diegene waarvan ik de ‘pen’ heb ontvangen bedanken en zijn of haar vraag, waar de vorige weblog mee eindigde, beantwoorden. Maar zoals hierboven al staat heeft de ‘weblog-trein’ helaas vertraging opgelopen door een kleine miscommunicatie. Aan mij de uitgelezen kans, als communicatie-bestuurslid, dit op te pakken en zelf eens een weblog te schijven!

Mijn naam is Céline ten Kate en ik woon samen met mijn man Egbert Jan ten Kate en zoontje Jim in De Kolonie in Balkbrug. Ik ben 29 jaar en heb de gedeeltelijke verantwoordelijkheid voor het jongvee op het bedrijf.  Daarnaast werk ik parttime bij Bakkerij Oegema in Dedemsvaart en ben ik werkzaam als zzp’er met mijn eigen bedrijfje CR Communicatie. Met CR Communicatie geef ik regelmatig social media adviesgesprekken en trainingen voor zzp’ers en mkb’ers.

We wonen op een melkveebedrijf met ruim 80 melkkoeien met het bijbehorende jongvee. Graag willen we doorgroeien naar ongeveer 100 melkkoeien, waar de stal ook op ingericht is, maar gezien alle (fosfaat-)regeltjes laat die groei nog even op zich wachten. In 2011 kwam Egbert Jan, via een collega van hem/neef van Teun, in contact met Teun Snijder. Teun was op zoek naar een opvolger en Egbert Jan naar een bedrijf om over te nemen. Zo is het balletje gaan rollen en een jaar later zijn Teun en Egbert Jan in maatschap gegaan en zijn wij in 2015 op de boerderij komen wonen. Tot op heden houden Teun en Egbert Jan het bedrijf draaiende en help ik mee waar mogelijk.

In 2016 ben ik door Gerrie Kleene betrokken geraakt bij het LTO Noord bestuur van afdeling Hardenberg, om mij te richten op de communicatie van LTO Noord afgeling Hardenberg. Vlot daarna volgde de fusie tot LTO Noord afdeling Vechtdal en heb ik mijn plekje in het bestuur gevonden door mij te richten op met name de communicatie vanuit de afdeling, de website en het beheer van de (social) media.
Daarnaast coördineer ik ook de maandelijkse columns in Weekblad De Toren en de continuïteit van deze weblog. Omdat het vaak leuk en interessant is het verhaal van een ander/’collega’ te lezen, is dit idee ontstaan en heeft onze voorzitter Gerrie Kleene de eerste weblog geschreven om vervolgens de pen door te geven aan een van de leden. Het is de bedoeling dat de schrijver van de weblog telkens de figuurlijke pen doorgeeft aan een andere ‘agrariër’ (voorkeur: LTO Vechtdal-lid), zodat de verhalen achter de leden naar voren komen! Elke weblog begint met een antwoord op de vraag waarmee de vorige weblog eindigde, om zo de weblogs aan elkaar te knopen en een verhaal op gang te krijgen.

Daarom geef ik ook graag de pen door en doe ik dit aan Esther Remerink. Mijn vraag aan haar is; In hoeverre ben jij betrokken bij jullie melkveebedrijf?

P.s.; Volg jij LTO Vechtdal al op Facebook en Twitter

 
Afdeling Vechtdal

Afdeling Vechtdal

LTO Noord afdeling geeft in de weblog rubriek 'Geef de pen door' ...

Naar alle weblogs van Afdeling Vechtdal

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.