Aardappelen

Weblog 'Ik geef de pen door aan...'Arjan Veurink

Middels deze afdelingsweblog wordt telkens de figuurlijke pen doorgegeven aan een ander lid, zodat de verhalen achter de leden naar voren komen! Deze keer is het de beurt aan onze nieuwe bestuurslid, Arjan Veurink.

Voor deze weblog ben ik gevraagd om mij en mijn bedrijf even voor te stellen als nieuw bestuurslid van LTO, afdeling Vechtdal.

Mijn naam is Arjan Veurink en woon samen met mijn vrouw en drie zoons in het mooie Rheeze.
Hier heb ik samen met mijn broer en onze ouders een gemengd bedrijf met vleesstieren, akkerbouw en sierheesters, en mochten we nog wat tijd over hebben springen we bij de loonwerker op de trekker.

We hebben ongeveer 375 stuks Limousin stieren voor de roodvlees productie, met hierbij een 30 ha mais, 20 ha gras en nog 20 ha zetmeelaardappelen, en als laatste 1 ha sierheesters.

De vleesstieren hebben we in 2017 uitgebreid met een nieuwe hellingstal voor 275 dieren, deze stal diende ter vervanging van 3 oudere stallen met roosterhokken en een uitbreiding van ongeveer 100 stuks. 
Deze uitbreiding liep gelijk met onze samenwerking met supermarktketen BONI, welke al onze dieren afneemt en verkoopt in hun winkel onder de naam “Boer en Slager”.
Door deze samenwerking zijn alle schakels er tussenuit en hebben we direct contact met de afdeling vers-ambacht, zij weten zo waar het vlees weg komt en wij weten precies waar het heen gaat. Dit geeft een goed en vertrouwd gevoel van beide kanten.
Door deze uitbreiding lopen al onze dieren op een strobed, hierdoor hebben we geen drijfmest meer, maar alleen vaste mest om ons land mee te bemesten, even wennen, maar goed voor de bodem.

20 ha zetmeelaardappelen wijst denk ik voor zich, deze wordt gerouleerd met de mais en het gras voor een zo ruim mogelijk bouwplan.

Daarnaast hebben we nog sierheesters, de takken van deze struiken veilen we op de veiling en deze worden verwerkt in bloemboeketten. Deze teelt is arbeidsintensief, maar door soorten te kiezen waarbij de tijdsdruk op een ander moment ligt als in de reguliere landbouw is dit zeer goed te combineren.

Verder hoop ik binnen LTO mijn steentje te kunnen bijdragen, en wil dan bij deze de pen doorgeven aan Rolf Roelofs.

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.