Project Zon op Dak in Drechterland

LTO Noord heeft samen met gemeente Drechterland, Liander, Rabobank en Provincie Noord-Holland een gebiedsgerichte aanpak ontwikkeld om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren en organiseert 2 informatiebijeenkomsten over deze aanpak voor inwoners van gemeente Drechterland.

Energiescan van uw bedrijf
Het project bestaat onder meer uit een persoonlijke energiescan van uw bedrijf, berekening aangaande de benodigde investering, de mogelijkheid wat betreft aansluiting op het elektriciteitsnet en de terugverdientijd van de installatie. Zodat voor u duidelijk en inzichtelijk wordt of het financieel en technisch haalbaar is om zonnepanelen op uw dak te plaatsen. De eigen bijdrage is € 300,- ex. BTW per energiescan. De meerkosten van de persoonlijke energiescan neemt de provincie Noord-Holland voor haar rekening.

Extra inkomen
Met de zonnepanelen kunnen boeren voorzien in de energiebehoefte van het eigen bedrijf. Wie capaciteit over heeft, kan het verhuren aan energiebedrijven of coöperaties. Dat levert een extra maandinkomen op afhankelijk van de grootte van het dak.

Aanmelden voor de energiescan? 
Wilt u zich direct al aanmelden voor de energiescan? Dat kan, aanmelden kan via deze website.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst?
De informatieavonden vinden plaats op woensdag 30 oktober en op dinsdag 5 november (inloop vanaf 19:30 uur). Locatie: raadszaal Gemeentehuis Drechterland, Raadhuisplein 1, 1616 AV Hoogkarspel.

Wilt u zich aanmelden, vul dan onderstaand formulier in:


*
*
*
*
*
*
*