Modder op de weg

Autowasactie om begrip te kweken in oogsttijd


Inwoners van Twenterand mogen zaterdag 21 november gratis hun auto laten wassen in de autowasstraat. Hiermee bedankt LTO Noord-afdeling West-Twente de burgers voor hun begrip in oogsttijd, met veelal modder op de weg als gevolg.

Via een persbericht en sociale media worden inwoners gewezen op deze boerenactie. Daarin wordt ook uitgelegd dat de boeren zich allemaal inzetten om zo snel mogelijk de wegen weer schoon te maken, maar soms lukt dit niet meteen op dezelfde dag.

Wij oogsten voor ons allemaal
De gewassen moeten weer van het land gehaald worden. “Ook wij ervaren nu hinder van de modder op de weg. Het is helaas onvermijdelijk dat voertuigen soms rechtstreeks vanaf het land de weg op gaan”, aldus lokale LTO Noord-bestuurders Marcel Grashof en Armando Dood. “Weggebruikers hebben er niet altijd begrip voor dat boeren met grote machines de weg op moeten. Maar soms kan dit niet anders. We profiteren allemaal van de oogst en we vragen dus om uw geduld.”

Gratis autowasbeurt en aardappelen
Als dank voor het begrip van de inwoners organiseren de Twenterandse boeren een autowasdag op zaterdag 21 november. Op deze dag kan iedereen een gratis wasbeurt krijgen bij twee wasstraten in gemeente Twenterand. Dit kan bij autowascentrum Dasselaar, Bedrijfsweg 38 in Vriezenveen van 8.00 tot 18.00 uur. En bij Carwash Jan Binnenmars, Vriezendijk 47 in Den Ham staan ze klaar van 8.00 tot 19.00 uur.
“Om inwoners letterlijk van de oogst te laten meegenieten, krijgt zij bij hun autowasbeurt ook nog een klein zakje aardappelen mee”, zo lichten Grashof en Dood toe. “De oogst zorgt in de eerste plaats voor lekker eten op ons bord, de smurrie op de weg is een bijkomstigheid die we met z’n allen voor lief moeten nemen. Hopelijk dragen we met deze actie uit dat de oogst in ieders voordeel is!”

Bedankt namens de Twenterandse boeren
De boeren organiseren deze actie vanuit het Ondernemersfonds Twenterand. Vanuit het ondernemersfonds is er voor de jaren 2018, 2019 en 2020 jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. Klik hier voor een overzicht van alle projecten van Ondernemersfonds Twenterand.