Mooiste akkerrand Hemmnk West Twente

Gratis zaadmengsel voor akkerranden voor boeren in Twenterand

Bloemrijk grasland heeft zowel voor agrariërs als voor de omgeving positieve effecten. Daarom konden agrarische ondernemers in de gemeente Twenterand vorig jaar bij LTO Noord-afdeling West Twente een aanvraag doen voor gratis zaadmengsels. De actie was zeer succesvol. Daarom wordt de actie dit jaar herhaald.

Hopelijk staan er in het voorjaar van 2021 veel akkerranden en kuilen in bloei. Het aanvragen van gratis zaadmengsels is mogelijk tot en met 31 januari 2021.

De positieve effecten van bloemrijk grasland
Bloemrijk grasland heeft zowel voor agrariërs als voor de omgeving positieve effecten. De bloemen en kruiden zorgen voor toename in biodiversiteit. Bloemrijk grasland trekt allerlei insecten aan, die nuttig kunnen zijn in het helpen bestrijden van plagen in het gewas. Daarnaast zorgen bloemrijke graslanden voor een mooie aanblik in de landelijke omgeving.

Drie soorten zaadmengels
LTO Noord-afdeling West-Twente stelt gratis zaadmengsel beschikbaar voor agrariërs in gemeente Twenterand om in te zaaien op akkerranden en kuilbulten. Er is keuze uit drie zaadmengels: zaadmengsel voor kuilbulten (graan en bloemen), akkerrandenmengsel (bloemen, zonnebloemen, erwten en verschillende kruiden) en bloemrijk mengsel (voor langs graspercelen, bermen, erf of tuinen). Met de zaadmengsels kan 500 m2 ingezaaid worden.

Ondernemersfonds Twenterand
Vanuit het ondernemersfonds Twenterand is er voor de jaren 2018, 2019, 2020 en 2021 jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand. Klik hier voor een overzicht van alle projecten van Ondernemersfonds Twenterand.

Vraag nu aan
Boeren in Twenterand (zowel leden als niet-leden) kunnen tot en met 31 januari 2021 gratis zakjes bloemzaad aanvragen via LTO Noord, klik hier voor uw bestelling. De zaadmengels worden in het voorjaar 2021 per post naar de aanvragers verstuurd.