Bonthuis en Wesseldijk nemen afscheid

  • Zuid Twente
  • Regio Oost
  • Gelderland
  • Overijssel

LTO Noord-afdeling Zuid Twente heeft vorige week afscheid genomen van twee bestuurders tijdens een algemene ledenvergadering: voorzitter Arjan Bonthuis en bestuurslid Henk Wesseldijk.

afscheid bonthuis

Voor Bonthuis heeft het afdelingsbestuur een zilveren speld aangevraagd. Het bestuur van LTO Noord regio Oost heeft deze aanvraag gehonoreerd. ‘Arjan heeft goede zaken gedaan voor de afdeling, maar ook voor de hele sector. Hij stak er niet alleen veel energie in, maar had ook talent om dingen aan te voelen en daarop te acteren. Niet alleen voor LTO, maar ook bijvoorbeeld in de trekkeracties’, zegt technisch voorzitter Erik Dood van de afdeling.

‘Hij heeft zich vele jaren ingezet om de mestverwerker Twence naar Zenderen te halen, uiteindelijk met succes. Hij was ook regelmatig op RTV Oost. Bij de start van deze afdeling, we zijn een fusieafdeling, spraken we uit dat we graag positiever in het nieuws wilden komen. Daar heeft hij echt een neus voor. Hij staat nooit met de mond vol tanden en zegt net de goede dingen. Hij kon soms ook lastige zaken op een ludieke wijze brengen.’

Martin Immink en Martin Oldenhof, respectievelijk van de afdelingen West en Noord Oost Twente, hebben hem verrast met een presentje en een bloemetje. ‘We werkten als afdelingen in Twente altijd nauw met elkaar samen’, zegt Oldenhof.

De afdeling zoekt een nieuwe voorzitter. Belangstellenden kunnen zich melden bij Erik Dood.

Twee bestuurders van andere Twentse afdelingen verrasten Arjan Bonthuis. Foto: Erny Bergman