Jaarvergadering 1

Terugkijken en vooruitkijken op jaarvergadering afdeling Zuid-West Drenthe

LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe blikte tijdens de jaarvergadering terug op het afgelopen jaar.

Na de opening door voorzitter Eline Vedder, kreeg secretaris Jacob Bakker het woord. Onderwerpen waar de afdeling het afgelopen jaar zich mee bezighield zijn onder andere: bestemmingsplan Westerveld, werelderfgoed status Koloniën van Weldadigheid, opheffen gelijkvloerse oversteken N375 en herinrichting Zwarte Dijkje Noordsheschut.
Ook kwamen de activiteiten van het afgelopen jaar voorbij: de vele huiskamerbijeenkomsten, deelname aan de Ondernemersbeurs Ruinerwold, een excursie naar Den Haag, et cetera. Anke Landman ondersteunt de afdeling op het gebied van communicatie en vertelde over de website, nieuwsbrief en social media. Daarna gaf penningmeester Charlotte Willemse inzicht in het financieel jaarverslag.

Er werd niet alleen teruggekeken, ook werd er met spreker Saskia van der Horst vooruitgekeken naar ontwikkelingen in de retailmarkt. Van der Horst is bij Aldi Supermarkten verantwoordelijk voor Streekproducten Naober. Deze producten komen uit de regio, en zijn geteeld, geproduceerd en verwerkt in de regio. Elk product heeft hierdoor zijn eigen unieke verhaal en draagt bij aan het landschapsbeheer van de regio. Uit de buurt, voor de buurt.
Volgens Van der Horst stelt de consument steeds vaker de vragen: wat koop ik, wat eet ik en waar komt het vandaan? De streekproducten van Naober laten precies zien waar het vandaan komt, en is daarmee transparant richting de consument. Leden luisterden aandachtig en stelden veel vragen aan Van der Horst.
Na de rondvraag en sluiting, kon er worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.