Appels voor Drentse voedselbanken

Vorige week, tijdens de Dutch Food Week, deelden bestuursleden van LTO Noord afdeling Zuidwest Drenthe appels uit aan de Drentse voedselbanken.

LTO Noord wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.

Trienke Elshof, regiovoorzitter LTO Noord: 'We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen.'

De appels werden in de ochtend afgeleverd bij het distributiecentrum van de Drentse voedselbanken in Meppel, waar ook het uitgiftepunt Meppel gevestigd is. De appels werden vanuit hier naar een aantal andere uitgifte punten zoals Havelte en Hoogeveen gebracht.

Secretaris Jacob Bakker gaf op RTV Drenthe een toelichting op de actie. Kijk het fragment hier terug.

Lekker en gezond voor ons allemaal
Elke dag zorgen boeren en tuinders voor gezond en betaalbaar eten. En dat niet alleen. Zij investeren voortdurend in manieren om nog duurzamer te produceren, ze bewaken de biodiversiteit en wekken energie op. Dat doen ze voor ons allemaal. Dag in, dag uit zetten zij zich ervoor in om te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. En dat we onze tanden kunnen zetten in zo’n lekkere appel van Hollandse bodem.

Verbindend
LTO Noord zoekt vaker de samenleving op en deze actie is hiervan een voorbeeld. “Boeren en tuinders doen belangrijk werk voor ons allemaal. Wij wonen in één van de meest vruchtbare delta’s van de wereld en hebben dus een verantwoordelijkheid om monden te blijven voeden. Dichtbij en verder weg. Dat is een verhaal dat je moet blijven uitleggen,” zegt Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord. “De Nederlandse land- en tuinbouw produceert groene, gezonde producten volgens de hoogste standaarden.”