5 vragen aan: Henk Joling

In de rubriek ‘5 vragen aan … ‘ kunt u kennismaken met de bestuursleden van LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe. Zij stellen zichzelf voor, vertellen over de afdeling en wat zij voor u als lid doen.

Deze week is het de beurt aan Henk Joling:

Henk Joling

Ik ben Henk Joling, bollenteler in maatschap in Dwingeloo. We telen intensieve gewassen: lelies, tulpen, pioenrozen, aardbeiplanten en wat akkerbouw. Binnen het bedrijf ben ik samen met mijn oudste zoon verantwoordelijk voor de aansturing, houd mij bezig met de verkoop en ben een mannetje van alles.

Bij afdeling Zuid-West Drenthe heb ik de portefeuilles bloembollen, water en jacht. Bestrijdingsmiddelen, agroterreur tegen bloembollentelers en aardappeltelers zijn onderwerpen die spelen in ons gebied.

Hechte club
De afdeling is een hechte club, we staan dichtbij de leden. Leden zijn tevreden over de afdeling. Een mooi resultaat van de afdeling is dat we de komst van wilde varkens en edelherten hebben tegengehouden in het Drents-Friese Wold. Hier hebben we ons hard voor gemaakt.


Het is van belang om het grotere plaatje van de agrarische sector te blijven zien

Henk Joling

Social media
Goede belangenbehartiging gaat ons allemaal aan. Ik vind samenwerken belangrijk: met zijn allen staan wij sterker. Bijvoorbeeld gewasbescherming. Daar is de afgelopen tijd veel op social media over verschenen. Door hier samen goed op te reageren, staan we sterk. De kracht van social media wordt onderschat. Het is van belang om het grotere plaatje van de agrarische sector te blijven zien. We doen het zo slecht nog niet, maar laat ons het ook zien aan de buitenwereld. Dat kan veel beter.

 

Henk Joling

Henk Joling

Bestuurslid LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe

Naar alle weblogs van Henk Joling

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.