5 vragen aan: Jan Hoekman

In de rubriek ‘5 vragen aan … ‘ kunt u kennismaken met de bestuursleden van LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe. Zij stellen zichzelf voor, vertellen over de afdeling en wat zij voor u als lid doen.

Deze week is het de beurt aan Jan Hoekman:

Jan Hoekman

Ik ben Jan Hoekman, melkveehouder in Nijeveen. Samen met mijn vrouw en 3 kinderen hebben we een bedrijf met 140 melkoeien op 70 hectare land. Binnen de afdeling Zuid-West Drenthe ben ik portefeuillehouder melkvee en GOC Meppel.

De afdeling beslaat een groot en divers gebied. We krijgen weinig commentaar op wat we doen. Dit vind ik typerend voor onze afdeling. Van portefeuillehouders in andere afdelingen hoor ik dat ze wel eens commentaar krijgen van leden. Een resultaat waar ik trots op ben zijn de huiskamerbijeenkomsten. Er was veel belangstelling voor en er kwamen iedere keer minstens 20 leden.

 

Een resultaat waar ik trots op ben zijn de huiskamerbijeenkomsten

Jan Hoekman

Wat ik mooi vind aan bestuurslid zijn, is dat je bij allerlei zaken betrokken bent. Je krijgt inzicht in waarom iets gaat zoals het gaat. Voor de buitenwereld roepen bepaalde keuzes wel eens vraagtekens op: waarom doen ze dit zo? Wanneer je alle ins en outs weet, begrijp je het beter. Vooral in de melkveehouderij. Soms denken leden dat LTO het beleid maakt, maar dat is niet zo. Door het tijdens een 1 op 1 gesprek uit te leggen, krijgt het lid meer begrip voor de situatie.Tegen leden zou ik graag willen zeggen: we moeten het samen doen. Als individu gaan we het niet redden.

 

Jan Hoekman

Jan Hoekman

Bestuurslid LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe

Naar alle weblogs van Jan Hoekman

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.