5 vragen aan: Jan Wessel Huizing

In de rubriek ‘5 vragen aan … ‘ kunt u kennismaken met de bestuursleden van LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe. Zij stellen zichzelf voor, vertellen over de afdeling en wat zij voor u als lid doen.

Deze week is het de beurt aan Jan Wessel Huizing:

Jan Wessel Huizing

Ik ben Jan Wessel Huizing en heb in De Wijk een melkveehouderij met 120 melkkoeien. Binnen het bestuur van LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe houd ik mij bezig met de GOC en de contacten met de gemeente. Sinds 2 maanden zit ik in het bestuur van de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe.

De gebiedscoöperatie biedt kansen om in ons gebied binding met andere sectoren, zoals energiepartijen, aan te gaan. Het zijn niet allemaal agrarische zaken, maar we kunnen wel veel van elkaar leren. Regionaal geproduceerd voedsel is bijvoorbeeld ook een uitdaging.

Typerend voor de afdeling is dat het een veelzijdig en gezellig bestuur is. De laatste tijd zijn we vooral veel op de achtergrond bezig met allerlei zaken. Soms meer dan de leden weten en denken. Het is lastig om altijd zichtbaar te zijn.

Goed contact met gemeente
Een resultaat waar ik trots op ben is dat we goed contact hebben met de gemeente. We worden geregeld benaderd door de gemeente en betrokken bij zaken. Bijvoorbeeld het kapbeleid, waarin aan ons werd gevraagd: ‘waar moeten wij op letten?’.
Een ander voorbeeld is de inventarisatie van de wegen. Door meer grastegels in de bermen aan te leggen, blijven de wegen beter begaanbaar voor (landbouw)verkeer.

 

Ik vind het mooi om iets te kunnen betekenen voor leden

Jan Wessel Huizing

Leerzaam
Wat ik mooi vind aan bestuurslid zijn, is dat het heel leerzaam is. Je leert anders naar dingen te kijken doordat je meer achtergrond weet van zaken. Dat betekent niet dat ik het overal mee eens ben, zoveel leden zoveel meningen. Dat ik iets kan betekenen voor leden, geeft mij motivatie als bestuurslid.

Wat ik tegen leden zou willen zeggen is dat je veel kunt roepen, maar wat je als eenling voor elkaar kunt krijgen valt tegen. Als wij met elkaar hetzelfde roepen, kunnen we meer bereiken.

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.