5 vragen aan: Baukje Brouwer

In de rubriek ‘5 vragen aan … ‘ kunt u kennismaken met de bestuursleden van LTO Noord afdeling Zuid-West Drenthe. Zij stellen zichzelf voor, vertellen over de afdeling en wat zij voor u als lid doen.

Deze week is het de beurt aan Baukje Brouwer:

Mijn naam is Baukje Brouwer - van der Zee. Ik ben 30 jaar en woon in Nijeveen. Samen met mijn man en schoonouders runnen wij een melkveehouderij met 120 melkkoeien en wat jongvee.

Naast de veehouderij heb ik in april 2019 Melktap Nijeveen opgericht. Ik verwerk onze melk tot verschillende zuivelproducten zoals karnemelk, boter, yoghurt, vla en chocolademelk. Ik verkoop dit thuis in een automaat en bij de Coop in Nijeveen. Naast zuivel laten wij ook regelmatig een koe slachten en verkopen wij dit vlees ook.

Bijdrage leveren aan landbouw
Ik ben rond november 2019 in het bestuur van LTO Noord afdeling Zuidwest Drenthe gekomen. Helaas heb ik door Corona nog maar een drietal vergaderingen meegemaakt. Ik heb als portefeuille melkveehouderij, maar ik heb hier door omstandigheden nog niet zoveel mee kunnen doen. Ik hoop dat dit snel verandert en ik wat kan gaan betekenen voor de leden.

Ik ben door een aftredend lid gevraagd om zijn plaats in het bestuur over te nemen. Ik heb er wel even over nagedacht, maar ik heb het aanbod geaccepteerd omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan de landbouw in het algemeen. Ik vind dat er over het algemeen te weinig kennis en waardering is voor de landbouwers in Nederland. Samen kunnen wij dit veranderen door te vertellen wat we doen en te luisteren naar anderen.

Vertellen wat wij doen en luisteren naar anderen is belangrijk

Baukje Brouwer

Samen sterk
Ik zet mij in voor de landbouw in het algemeen maar de melkveehouderij spreekt mij het meeste aan omdat we hier zelf ook mee te maken hebben. Veel dingen raken elkaar tussen in de verschillende sectoren en hebben niet alleen betrekking op bijvoorbeeld melkveehouderij. Daarom vind het ook belangrijk om goed naar collega's veehouders/akkerbouwers te luisteren en van elkaar te leren.

Mijn eerste indruk van het afdelingsbestuur is positief. Het lijkt mij een leuke groep mensen om mee samen te werken. Ze zijn ook behulpzaam en leggen dingen uit want heel veel onderwerpen zijn voor mij nog redelijk nieuw. Ik hoop binnenkort weer te kunnen vergaderen en met elkaar te overleggen om van elkaar te leren.

Tegen leden zou ik willen zeggen: samen staan we sterk en kunnen we meer bereiken dan in je eentje. Je stem laten horen is erg belangrijk, maar het luisteren naar een standpunt van een ander ook.

 

Praat mee

Om mee te kunnen discussiëren dient u eerst in te loggen.