Instructievideos voor aanmelding en gebruik MijnFaunazaken

BIJ12 heeft een online portaal voor het afhandelen van tegemoetkomingsaanvragen in faunaschade: www.bij12.nl/mijnfaunazaken.

BIJ12 heeft een online portaal voor het afhandelen van tegemoetkomingsaanvragen in faunaschade: www.bij12.nl/mijnfaunazaken.

Hiermee is de afhandeling van de aanvragen volledig gedigitaliseerd. Om grondgebruikers en agrariërs te helpen bij de registratie en het gebruik van MijnFaunazaken zijn er een aantal instructievideo’s gemaakt. In deze video’s zijn alle benodigde stappen uitgelegd met het doel om gebruikers te ondersteunen bij hun aanmelding.

LTO Noord over faunaschade
LTO Noord benadrukt dat het van groot belang is om de schade te melden en/of om een tegemoetkoming aan te vragen. Onderstaande video's en instructiedocumenten helpen onze leden mogelijk bij registratie en aanmelding bij MijnFaunazaken. 

Registeren en inloggen
Grondgebruikers moeten zich eenmalig registreren als gebruiker in MijnFaunazaken met hun KVK-nummer. Na registratie heeft de grondgebruiker toegang tot alle correspondentie, dossiers, aanvragen en (indien van toepassing) meldingen van automatische taxaties. Bekijk hieronder de instructievideo:

 

Percelen registeren via RVO
Percelen hoeven niet meer ingetekend te worden, maar worden via een koppeling met RVO ingeladen in het portaal. Daarom vraagt BIJ12 grondgebruikers om hun percelen te registeren in MijnFaunazaken. BIJ12 beschikt dan over de meest actuele bedrijfssituatie van de gebruikers. Op basis daarvan kan de taxateur een inventarisatie maken van de schade.

Indienen tegemoetkomingsaanvraag in faunaschade
In onderstaande instructievideo legt BIJ12 uit hoe grondgebruikers een tegemoetkoming in faunaschade kan indienen. Een aanvrager heeft in MijnFaunazaken op elk gewenst moment inzicht in de voortgang van een tegemoetkomingsaanvraag.

Instructiedocumenten
Voor grondgebruikers die meer hulp nodig hebben zijn ook instructiedocumenten in PDF-formaat beschikbaar:

Achtergrondinformatie
BIJ12 handelt jaarlijks namens de provincies ruim 5.000 aanvragen voor een tegemoetkoming in faunaschade af. Tijdens de ontwikkeling van MijnFaunazaken zijn de wensen en inzichten van grondgebruikers als input meegenomen.

Hulp nodig?
Via de help functie in MijnFaunazaken zijn diverse handleidingen en instructies te vinden. Grondgebruikers met vragen kunnen contact opnemen via info@mijnfaunazakenbij12.nl.