Schrijf je voor 31 augustus in voor de KringloopWijzer cursus 2021

  • Kringloopwijzer
  • Melkveehouderij
  • Bewust omgaan met biodiversiteit, energie en kringlopen

De KringloopWijzer geeft inzicht in de milieu- en klimaatprestaties op een melkveebedrijf, waardoor de melkveehouder nog beter kan sturen op de benutting van mineralen. Maar hoe ga je concreet met de KringloopWijzer als managementinstrument aan de slag? Leer dit tijdens de 3-daagse KringloopWijzer cursus. In het najaar 2021 wordt de cursus aangeboden op twee niveaus: een basiscursus en een cursus voor gevorderden. De cursus gaat definitief door in regio Noord.

veehouder-van-diest-247

Basiscursus

Hoe werkt de KringloopWijzer eigenlijk? En aan welke knoppen in de bedrijfsvoering kan je draaien om uitkomsten te verbeteren?

Tijdens deze 3-daagse basiscursus maak je kennis met dit managementinstrument: je leert om de resultaten van de KringloopWijzer te lezen en verbanden tussen de indicatoren te leggen. Dit geeft je inzicht en handvatten om vervolgens aan de slag te gaan met het sturen op de benutting van mineralen.

De basiscursus is geschikt voor docenten, adviseurs en melkveehouders. Voor deze cursus is géén basiskennis vereist.

De cursus vindt plaats op 16 september, 30 september en 14 oktober in de omgeving van Zwolle.
De eigen bijdrage bedraagt € 695,- exclusief BTW.

Lees meer over de basiscursus en schrijf je in

Cursus voor gevorderden

Je bent niet onbekend met het invullen en analyseren van de KringloopWijzer. Maar toch loop je nog tegen vragen aan om een volledig uitgewerkt adviesplan op te kunnen stellen.

Tijdens deze 3-daagse cursus voor gevorderden gaan we in klein groepsverband aan de slag met het opstellen van volledig uitgewerkte adviesplannen. Om een goed afgewogen adviesplan op te kunnen stellen, is niet alleen de uitkomst van de KringloopWijzer van belang, maar ook het verhaal van de ondernemer: wat vindt deze melkveehouder belangrijk bij het maken van bepaalde managementkeuzes? Welke overwegingen spelen een rol?

De cursus voor gevorderden is met name gericht op adviseurs, maar docenten en melkveehouders zijn ook welkom voor deelname. Bij deelname aan deze cursus verwachten wij dat je over gedegen basiskennis en -ervaring beschikt.

De cursus vindt plaats op 23 september, 7 oktober en 28 oktober in de omgeving van Zwolle.
De eigen bijdrage bedraagt € 795,- exclusief BTW.

Lees meer over de cursus voor gevorderden en schrijf je in