Laatste aflevering videoserie Stan de Kringloopman

  • Kringloopwijzer
  • Bewust omgaan met biodiversiteit, energie en kringlopen
  • Melkveehouderij
  • Regio Noord
  • Regio Oost
  • Regio West

In iedere video van deze serie staat een ander dashboardkenmerk van de KringloopWijzer centraal. Zo legt Stan de Kringloopman uit wat stikstofbodemoverschot, ammoniak- en broeikasgasemissie en percentage eiwit van eigen land zijn. Ook gaat hij daarover in gesprek met melkveehouders. De videoproductie is een samenwerking tussen ZuivelNL en Veeteelt.

veehouder-van-diest-91

In de zesde en laatste aflevering gaat Stan in gesprek met de melkveehouders Rijk Baltus, Hains Koopman en Coen Hagoort. Zij laten zien hoe ze ondanks de uitdagingen voor hun bedrijf toch een goed resultaat hebben weten te halen voor een van de dashboardkenmerken. Bekijk hier de aflevering 'Stan de Kringloopman Deel 6: aan de slag met dashboardkenmerken'.

Bekijk video 6 - Aan de slag met dashboardkenmerken:

 

Animatie-serie Stan de Kringloopman

'Stan de Kringloopman' is een animatie-serie gemaakt in 2020-2022 door ZuivelNL in samenwerking met Veeteelt. Hoofdfiguur Stan is een melkveehouder met circa 100 koeien en heeft veel ervaring met het invullen van de KringloopWijzer. Hij gebruikt de tool niet alleen vanwege de verplichting, maar ook om zijn management te verbeteren. In verschillende video’s vertelt Stan de Kringloopman hoe hij de diverse dashboardkenmerken beïnvloedt op zijn bedrijf. In iedere volgende video bezoekt hij ook een collega-melkveehouder die ervaring heeft met de KringloopWijzer.

Bekijk hier de vorige afleveringen van Stan de Kringloopman: