LTO Noord zet in op publieksvriendelijke acties

  • Stikstof
  • Bewust omgaan met biodiversiteit, energie en kringlopen

Steeds meer LTO Noord-afdelingen zetten in op publieksvriendelijke acties om aan de samenleving te laten zien dat wij het niet eens zijn met stikstofbeleid.

appels provhuis Gld

We willen publieksvriendelijke acties organiseren op een passende en waardige manier om de steun van de samenleving te behouden. Er zijn genoeg ideeën te bedenken voor creatieve en ludieke acties zoals het uitdelen van een glaasje melk, ijsjes of een appel op plekken waar veel publiek langs komt. Bijvoorbeeld bij een winkelcentrum, school of supermarkt. Of wat dacht je van stro-poppen of spandoeken langs de (snel)wegen.

Dirk Bruins: “We hebben het publiek achter ons staan en die sympathie en steun moeten we vasthouden. We focussen ons nu op regionale acties en protesten in de provincies en gemeenten in de eigen regio. Ik vraag dan ook aan de afdelingen om publieksvriendelijke, creatieve en ludieke acties te verzinnen. Richt je op de lokale bevolking of op de lokale politiek.”

De afdelingen hebben van ons tips en ondersteuning ontvangen en wij hebben een sticker 'Samen met de boer' en een flyer ontwikkeld. Deze ontvangt iedereen a.s zaterdag bij de Nieuwe Oogst.

Ons verhaal vertellen

Door op straat het gesprek aan te gaan kunnen we ons verhaal vertellen. Want wij werken iedere dag voor gezond eten voor ons allemaal. Het onrealistische stikstofplan moet gewoon van tafel. En daarbij mogen we de samenleving niet uit het oog verliezen. Want met hun draagvlak en hun steun kunnen we blijvend aandacht vragen voor de belangen van de agrarische sector.

Lobby is in volle gang

Vanuit LTO Noord is de lobby om dit stikstofbeleid te stoppen in volle gang. Op nationaal niveau, maar ook op provinciaal en gemeentelijk niveau. Deze inzet werpt nu al zijn vruchten af. Politieke partijen en provincies zijn het met de sector eens dat het voorgenomen beleid, dat geïllustreerd wordt een met kaartje, niet acceptabel is. Het is nu van groot belang om ons eigen verhaal krachtig te brengen en druk te blijven zetten.

De actiedag in Stroe was nog maar het begin. Dit was het startpunt van een campagne om ons geluid te laten horen. Tot de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 gaan we zeker door. Dus overleg met je afdeling en kom in actie!

Zie: Ondersteuning LTO Noord publieksvriendelijke acties