Demo-ochtend Strokenteelt en Natuurlijke plaagbestrijding

  • Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland
  • Zuid-Holland

Op donderdag 1 juli van 10:30 uur tot 12:00 uur is er een demonstratieochtend over strokenteelt en natuurlijke plaagbestrijding in Middelharnis.

Akkerbouwers Remco Wesdorp en Martijn Groenendijk bewerken samen met melkveehouder Huibert Groeneveld 70 ha in Middelharnis (ZH). In de zoektocht naar afname van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kiest het gemengde bedrijf voor brede strokenteelt. Ook doen zij onderzoek naar randen met daarin bloemen en kruiden voor natuurlijke plaagbestrijding.

Bedrijfsbezoek 1 juli

Wil je meer weten over het functioneel inrichten van natuurstroken en wil je deze nieuwe manier van strokenteelt met eigen ogen bekijken? Op 1 juli 2021 presenteren de studenten van de HAS op het bedrijf in de Van Pallandtpolder de resultaten van hun onderzoek naar functionele natuur en geven Remco, Huibert en Martijn een rondleiding. De bijeenkomst is van 10:30-12:00 uur in Middelharnis. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Achtergrondinformatie

Wil je meer lezen over de ideeën van deze ondernemers over strokenteelt voor de gangbare teler, lees dan hier verder: Strokenteelt voor de gangbare teler


Over het project Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland
Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland is een experimenteertuin, waarin boeren en tuinders met elkaar kringlooplandbouw realiseren. Bodem, nutriënten en biodiversiteit staan daarin centraal. Wilt u meer weten over het project? Klik hier.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.